Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

Εκθεση ευαισθησίας

Μήνυμα αλληλεγγύης έστειλε η χθεσινοβραδινή εκδήλωση στο ολοήμερο Νηπιαγωγείο Αγίων Σαράντα καθώς πραγματοποιήθηκε έκθεση εικαστικών έργων με σκοπό τη στήριξη του Συλλόγου ´Ορίζοντας´.
´Είμαστε εδώ απόψε για να συνδράμουμε όλοι μαζί την προσπάθεια και το έργο  του Συλλόγου «Ορίζοντας», αλλά και για να νιώσουν και τα παιδιά στην πράξη τι σημαίνει προσφορά χωρίς να περιμένεις ανταπόδοση, με μόνη ικανοποίηση το χαμόγελο της συνεισφοράς σ’ έναν σκοπό´, τόνισαν οι εκπαιδευτικοί του ολοήμερου Νηπιαγωγείου.
Κατά τη διάρκεια των προγραμμάτων, τα οποία υλοποίησαν τη φετινή σχολική χρονιά, τα παιδιά έφτιαξαν, με μεράκι και φαντασία τα εικαστικά έργα της έκθεσης. 
´Το έναυσμα, όμως´, όπως εξήγησαν οι εκπαιδευτικοί ´για την πραγματοποίηση της έκθεσης αυτής, αλλά και τη διάθεση των εσόδων για τους σκοπούς του Συλλόγου «Ορίζοντας», δόθηκε με την επίσκεψη της συγγραφέως παιδικών βιβλίων, κας  Ευδοκίας Σκορδαλά – Κακατσάκη. Η κα Ευδοκία μας είχε επισκεφθεί με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου και αφηγήθηκε στα παιδιά  το παραμύθι «Ο Ευτύχης και το ουράνιο τόξο». Η συζήτηση που ακολούθησε  έδωσε στα παιδιά την ευκαιρία να σκεφτούν τη θέση του Ευτύχη και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε. Αντιλήφθηκαν ότι στη ζωή δεν είναι όλα όμορφα και εύκολα και ότι πρέπει να βοηθήσουμε σαν το μικρό αστεράκι του παραμυθιού αυτούς που έχουν την ανάγκη μας. Η κα Ευδοκία μίλησε στα παιδιά για τον Σύλλογο «Ορίζοντας» και τη στήριξη που προσφέρει σε ασθενείς – παιδιά και ενηλίκους κι εκείνα αποφάσισαν να δώσουμε σ’ εκείνον τα έσοδα από την πώληση των έργων τους, για να χαρίσουν την ελπίδα σ’ αυτούς που περιμένουν -σαν τον Ευτύχη- να φωτίσει το ουράνιο τόξο στον ουρανό τους´.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα