Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

Συναντήσεις γονέων

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι συναντήσεις της δεύτερης ομάδας  γονέων για τη χρονιά 2010 – 2011, που έχουν παιδιά στη βρεφική και νηπιακή ηλικία. 
Πραγματοποιήθηκαν δέκα δίωρες  συναντήσεις στο  Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου στην παλιά πόλη. Οπως δήλωσε στα ´Χ.Ν.´ η πρόεδρος του ΔΟΚΟΙΠΠ, Χρύσα Μακράκη – Χαριτάκη, ´βασικός στόχος των σεμιναρίων αυτών ήταν η ενημέρωση, η ενδυνάμωση και η στήριξη των γονέων προκειμένου να ενισχυθεί η αυτοεκτίμησή τους στον δύσκολο ρόλο τους ως γονείς, αλλά και να ενημερωθούν σωστά γύρω από θέματα που αφορούν στην ανατροφή των παιδιών τους, στις  σχέσεις μεταξύ γονέων και παιδιών, αλλά και τις σχέσεις των συζύγων – γονέων  μεταξύ τους. Τονίστηκε η αναπτυξιακή προοπτική στη ζωή του ανθρώπου, η αλληλεπίδραση κληρονομικότητας και περιβάλλοντος, αλλά και η αντιμετώπιση της συμπεριφοράς υπό το πρίσμα της κοινωνιολογικής και της ψυχοδυναμικής προσέγγισης´.
Η ίδια πρόσθεσε ότι ´κάθε Τετάρτη στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου στην παλιά πόλη θα βρίσκεται η ψυχολόγος κα  Μαλανδράκη για την παροχή συμβουλευτικής αγωγής   στήριξης και ενημέρωσης, για όσους ενδιαφέρονται. Θεωρούμε ότι και αυτή η προσπάθεια είναι μια καλή και χρήσιμη προσφορά του ΔΟΚΟΙΠΠ στην κοινωνία των Χανίων´. Να σημειωθεί ότι  θέματα που αναπτύχθηκαν  κατά τη διάρκεια των συναντήσεων ήταν:    
Η διαδικασία της ανάπτυξης (σε γνωστικό, συναισθηματικό, ηθικό και κοινωνικό επίπεδο) κατά τη βρεφική, νηπιακή και σχολική ηλικία. Επικοινωνία μέσα στην οικογένεια. Αυτοεκτίμηση και τρόποι ενδυνάμωσής της τόσο στα παιδιά όσο και στον ρόλο των  γονέων. Συναισθήματα και η ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης.
Προβλήματα συμπεριφοράς (ανυπακοή, παιδική επιθετικότητα, εκδήλωση της  ζήλειας και η αντιμετώπισή της). Τρόποι αντιμετώπισης των αρνητικών συμπεριφορών από το οικογενειακό περιβάλλον που αφορούν στην αμοιβή, στην τιμωρία και στην πειθαρχία. Ενημέρωση για τις μαθησιακές δυσκολίες, Δυσλεξία – μελέτη και τρόποι βελτίωσης της σχολικής επίδοσης.
Φόβοι και φοβίες που αναπτύσσονται κατά τη νηπιακή και σχολική ηλικία. Ενημέρωση για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των παιδιών σε αυτές τις ηλικίες. Ψυχολογία του πένθους.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα