Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Το περιβάλλον μας έχει ανάγκη όλους

Με κεντρικό σύνθημα ´Το περιβάλλον μας έχει ανάγκη όλους´, ο Δήμος Χανίων  συμμετέχει στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος,  διοργανώνοντας ένα τριήμερο δράσεων για το περιβάλλον, που ξεκινάει σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή.
Οι δράσεις περιλαμβάνουν έκθεση παιδικής ζωγραφικής με θέμα ´Πράσινη Πόλη´, καθαρισμούς παραλιών και δεντροφυτεύσεις, πεζοπορίες, βραβεύσεις κ.ά.
«Κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου ´γιορτάζει το Περιβάλλον´ ανέφερε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, ο γενικός γραμματέας του Δήμου Χανίων και πρόεδρος της Επιτροπής διοργάνωσης των εκδηλώσεων, Γαβριήλ Κουρής ´καθώς ο ΟΗΕ έχει ορίσει την ημέρα αυτή ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Χιλιάδες εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης πραγματοποιούνται παγκοσμίως την ημέρα αυτή με κοινό στόχο να αντιληφθούμε όλοι μας ότι οι έννοιες ´οικολογία´, ´περιβαλλοντική συνείδηση´ και ´περιβαλλοντική προστασία´ μας αφορούν πολύ πιο άμεσα απ’ όσο νομίζουμε και ότι ο καθένας μας ξεχωριστά έχει τη δύναμη να συμβάλλει ενεργά και ουσιαστικά προς αυτή την κατεύθυνση».

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων
Παρασκευή 3 Ιουνίου 7.30 μ.μ.
– Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (ΚΑΜ): Εγκαίνια έκθεσης παιδικής ζωγραφικής με τη συμμετοχή μαθητών 5ης και 6ης τάξης Δημοτικών Σχολείων της πόλης μας,  με θέμα ´Πράσινη Πόλη´. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι 6 Ιουνίου με ώρες λειτουργίας 10 π.μ. – 2 μ.μ. και 6 – 9 μ.μ.
– Καθαρισμός της παραλίας του Αγίου Ονουφρίου, από οπλίτες της 115 ΠΜ
Σάββατο 4 Ιουνίου
– Εθελοντικός καθαρισμός και δενδροφύτευση στην περιοχή του Κουμπελή
Κυριακή 5 Ιουνίου. 
– Κεντρική εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, στις 7 μ.μ. στον κινηματογράφο ´Κήπος´ με ομιλίες, βράβευση διακριθέντων του διαγωνισμού για το πιο πράσινο μπαλκόνι και καλύτερο κήπο, στα όρια του νέου  Δήμου Χανίων καθώς επίσης και βραβεύσεις των μαθητών που συμμετείχαν στον διαγωνισμό ζωγραφικής. Στις 9 μ.μ. θα προβληθεί η βραβευμένη με Όσκαρ ταινία με περιβαλλοντικό περιεχόμενο ´Μια αβολη αλήθεια´.
– Μονοήμερη πεζοπορική δραστηριότητα και εθελοντικός καθαρισμός του φαραγγιού του Δικτάμου με πρωτοβουλία του Ορειβατικού Συλλόγου Χανίων.
– Καθαρισμός της παραλίας του Βλητέ Σούδας με τη συμμετοχή του Ναυστάθμου Κρήτης
– Καθαρισμός της Αγίας Μαρίνας από τη Σκανδιναβική εταιρεία ´Thomas Cook´.
– Πεζοπορία και καθαρισμό στο φαράγγι στο Κατωχώρι διοργανώνει ο Ορειβατικός Σύλλογος για μικρά παιδιά. Αναχώρηση από τα γραφεία του Συλλόγου στις 8.30 π.μ. με επιστροφή στις 3 μ.μ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα