Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

Πρώτη σε πνιγμούς η Ελλάδα

Πρώτη σε πνιγμούς στην Ευρώπη είναι η Ελλάδα, όπως επισημάνθηκε χθες, στα σεμινάρια πρόληψης ατυχημάτων σε θάλασσα και πισίνα, που πραγματοποιήθηκαν σε δύο Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας του Δήμου Χανίων. Η Εθελοντική Ναυαγοσωστική Ομάδα του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, στο πλαίσιο του εθελοντισμού, επισκέφθηκε τα Κέντρα Παχιανών και Λενταριανών, σε μία προσπάθεια να γνωρίσει στα μικρά παιδιά τους κινδύνους που διατρέχουν κάθε καλοκαίρι σε θάλασσα και πισίνα καθώς και τρόπους πρόληψης.
Στα παιδιά μίλησε ο υπαρχηγός της Εθελοντικής Ναυαγοσωστικής  Ομάδας του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, Κώστας Νικολαντωνάκης, ο οποίος σε δήλωσή του στα ´Χ.Ν.´ τόνισε ότι ´σύμφωνα με τα στατιστικά η Ελλάδα είναι πρώτη σε πνιγμούς στην Ευρώπη και δεύτερη παγκοσμίως. Οι πνιγμοί σε κολυμβητικές δεξαμενές ανέρχονται σε δεκάδες κάθε χρόνο, αλλά δεν υπάρχει επίσημος κρατικός φορέας που να ανακοινώνει στατιστικά πνιγμών´.
Ο ίδιος σημείωσε ότι ´συνεργαζόμαστε με τον Δήμο Χανίων και τον ΔΟΚΟΙΠΠ και τα σεμινάρια που πραγματοποιούμε είναι δωρεάν. Οποιες κοινωνικές ομάδες ενδιαφέρονται  να παρακολουθήσουν αντίστοιχα μαθήματα πρόληψης ατυχημάτων σε θάλασσα και πισίνα, μπορούν να απευθύνονται στον Ναυτικό Ομιλο Χανίων´. Στο Κέντρο Λενταριανών βρέθηκε και η πρόεδρος του ΔΟΚΟΙΠΠ, Χρύσα Μακράκη – Χαριτάκη.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα