Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ

Φίλες και φίλοι, καλημέρα!
ΒΟΥΛΙΑΞΕ ΑΠΟ τον κόσμο της αγανάκτησης αλλά και από την αγανάκτηση του κόσμου η πλατεία Συντάγματος -και όχι μόνο- ιδιαίτερα την Κυριακή. Ελλάς Ελλήνων Αγανακτισμένων! Ελλάς Ελλήνων Αγανακτισμένων και καθολικώς διαμαρτυρομένων.
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ κοινωνία έστειλε -κι εξακολουθεί να στέλνει- το μήνυμά της, ένα μήνυμα ηχηρό. Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα; Πόσο μπορεί ν´ αντέξει η πόρτα, μια σάπια πόρτα, σε τέτοιας λογής χτυπήματα; Για το υπάρχον πολιτικό σύστημα ο λόγος.
ΜΕΤΑ ΤΗΝ αγανάκτηση τι; Μονάχα η γνώση της πραγματικότητας μπορεί να μας μάθει πώς την πραγματικότητα ν´ αλλάξουμε, έχει πει ο Μπρεχτ. Γνωρίζουμε, αλήθεια, την πραγματικότητα; Το υπάρχον πολιτικό σύστημα, πάντως, φαίνεται να την αγνοεί.
ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, στο χειρότερο πολίτευμα με την εξαίρεση όλων των άλλων που έχουν δοκιμαστεί, όπως έχει πει ο Τσόρτσιλ, δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Διέξοδο τις εκλογές βλέπει ο φίλος μου ο γερω – δάσκαλος που με παρέπεμψε και πάλι στη διαμάχη Ενωτικών και Ανθενωτικών τις παραμονές της Αλωσης της Κωνσταντινούπολης από τους Τούρκους.
ΑΤΥΠΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ Συμβούλιο χθες. Πολιτικό Συμβούλιο και Κοινοβουλευτική Ομάδα του κυβερνώντος κόμματος σήμερα. Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό αύριο. Σε ρυθμούς Μεσοπρόθεσμου κυλά η εβδομάδα. Χορεύοντας για το Μεσοπρόθεσμο, ο τίτλος. Εδώ σε θέλω, κάβουρα, να περπατάς στα κάρβουνα!
ΜΑΚΡΑΝ Η καλύτερη κυβέρνηση των τελευταίων ετών η δική μας. Βαρέθηκα να το ακούω απ´ όλες τις κυβερνήσεις που πέρασαν, σε παραλλαγές, τούτο το.. τροπάριο. Σώσον Κύριε τον λαόν σου και ευλόγησον την κληρονομίαν σου…
ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ Μαρκοπούλου ανήκει στην τοπική κοινωνία! Το μήνυμα εστάλη για άλλη μια, πολλοστή φορά. Κάποτε, επιτέλους, θα ληφθεί σοβαρά υπόψη από τον παραλήπτη. Εκεί που έχει πάει το πράγμα δεν γίνεται να μην ληφθεί. Οσο πιο γρήγορα γίνει αυτό τόσο το καλύτερο!
ΟΙ ΔΑΚΟΙ επελαύνουν σχεδόν ανενόχλητοι στα λιόφυτα του Νομού μας και στήνουν πάρτι σε κάθε λιόδεντρο. Ούτε ντρέπονται ούτε φοβούνται. Ποιους έχουν να ντραπούν; Τους ελαιοπαραγωγούς; Σιγά! Χάρη τους κάνουν! Και ποιους έχουν να φοβηθούν; Το προσωπικό δακοκτονίας που δεν φτάνει ούτε για το ζήτω; Ελα μωρέ!
ΝΑ ΤΗ ΧΑΡΕΙΣ τη μούρη σου τη χιλιοζαρωμένη/ που μοιάζει πίστεψέ μου το σαν τη ζευγαρισμένη. Να ´σαι καλά Ηλία Σταματάκη. Να γελάσει και λιγάκι το χειλάκι μας!
ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ θερμά και από αυτήν τη θέση, γι´ άλλη μια φορά, τον καλά καλό φίλο δημοσιογράφο, πρώην γενικό γραμματέα της ΕΣΗΕΑ Κώστα Μπετινάκη για τη συχνή φιλοξενία των ´Πεταχτών´ μου στην ηλεκτρονική του εφημερίδα (www.styx.gr). Μεγάλη μου τιμή!
ΟΤΑΝ Ο ΜΕΓΑΣ Αλέξανδρος παρατήρησε ότι μερικοί από τους στρατηγούς του άρχισαν να ζουν μέσα στην καλοπέραση σαν τους Ασιάτες τους είπε: ´Δεν βλέπετε, φίλοι μου, πως οι βάρβαροι που ζουν στην καλοπέραση, χωρίς να γυμνάζονται, νικούνται εύκολα στις μάχες, ενώ εμείς οι Ελληνες που κοπιάζουμε και γυμνάζουμε τα κορμιά μας κάθε μέρα, τους νικάμε;´.
´[…] Αν νομίζεις πως σώθηκες/ με τη βιολογία του στίχου/ θα ´ρθει το προμήνυμα της νύχτας/ πιο παγερό/ και μ´ έναν ήλιο που τον σπατάλησες/ στην προσμονή της αλκυονίδας/ κι έχασες τις θύελλες/ και τ´ αστροπελέκια´.
Από το ποίημα ´Απόκρυφη Διαθήκη´ του Γιώργου Παναγουλόπουλου.
ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!
(http://petaxta.blogspot.com)


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα