Σάββατο, 31 Αυγούστου, 2024

O αρχιτεκτονικός τουρισμός

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ καινοφανής ο όρος «αρχιτεκτονικός» τουρισμός. Σε προηγμένες χώρες οι κυβερνήσεις τους αξιοποίησαν κάθε έννοια (και αντίστοιχο αντικείμενο) που θα μπορούσε να προσκομίσει κέρδος. Έτσι, απ’ την απλή περιήγηση στην πόλη (τουριστικές διαδρομές), έχουμε τον θρησκευτικό, αγροτικό, ιαματικό, εκπαιδευτικό, συνεδριακό, κοινωνικό κ.λπ. τουρισμό: ο καθένας τους έχει τους πιστούς τους και είναι αυτό που επιφέρει τα κέρδη.
Η ΙΔΕΑ ενός «αρχιτεκτονικού» τουρισμού είναι πολύ καλή, αρκεί βέβαια να υπάρξουν οι ανάλογες υποδομές από πλευράς επισκευών των ποικίλων αρχιτεκτονικών κτισμάτων (φωτ. 1) του Νομού -κυρίως της πόλης Χανίων. Τα Χανιά φημίζονται για τον κοσμοπολιτισμό τους, με την ποικιλομορφία των πολιτιστικών στοιχείων που έχουν… Αλλά και τον άφθονο ήλιο και θάλασσα, τη κρητική διατροφή, την κρητική φύση. Συνεπώς θα μπορούσαν κάλλιστα να καλύψουν όλους τους όρους της έννοιας τουρισμός.
ΒΑΣΙΚΟΣ στόχος θα πρέπει να είναι η επισκευή (ή ανακατασκευή) των περίφημων Νεωρίων (φωτ. 2) στο λιμάνι καθώς και η ανάλογη αξιοποίησή τους (σύμφωνα με την πρόταση της κας Αιμιλίας Παπαβασιλείου), έτσι που κάθε κτίσμα να αποβλέπει και να επιτελεί ένα στόχο…

Στ.Γ.Κ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα