Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024

Τέλη εισόδου στον Μπάλο

Τέλη εισόδου 1 ευρώ για την είσοδο στον Μπάλο -τόσο οδικώς όσο και από την πλευρά της θάλασσας- αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Κισάμου.
Τα τέλη αυτά θα αξιοποιούνται προκειμένου να καλύπτονται τα έξοδα καθαριότητας και συντήρησης της περιοχής.
Την εισήγηση για το θέμα έκανε η τέως δήμαρχος Κισάμου και επικεφαλής της αντιπολίτευσης, κα Φρόσω Σκουλάκη, για λογαριασμό και των δύο παρατάξεων της αντιπολίτευσης (Φ. Σκουλάκη – Κ. Κουκουράκης), που σημείωσε μιλώντας στα ´Χ.Ν.´ ότι ´εδώ και έναν μήνα έπρεπε ο Δήμος να εισπράττει αυτά τα τέλη, που εμείς είχαμε βάλει πέρυσι με τις εγκρίσεις της Περιφέρειας και του Υπουργείου Εσωτερικών, ενώ ενήμερο ήταν το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και η Διεύθυνση Δασών. Το ότι δεν είχαν αρχίσει να εισπράττονται είχε ως αποτέλεσμα να διαχέονται από διάφορους πολλά ψεύδη, ότι π.χ. ήταν παράνομο κ.λπ. Σε συμφωνία -όλη η αντιπολίτευση- καταθέσαμε τις προτάσεις μας´.
Από τη μεριά του o πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Χαράλαμπος Πιτσιγαυδάκης, ανέφερε πως ´ομόφωνα συμφωνήσαμε για τα τέλη χρήσης – τέλη εισόδου. Επίσης, ότι η γενική διαχείριση του Μπάλου θα ανατεθεί στη Μονομετοχική Εταιρεία Ανάπτυξης του Δήμου Κισάμου (πρώην Αναπτυξιακή Ιναχωρίου) και τα τέλη εισόδου θα επιβάλλονται:
– Για όσους κατευθύνονται στην περιοχή οδικώς, στο τέλος του δρόμου.
– Για όσους πηγαίνουν μέσω θαλάσσης, στο λιμάνι της Κισάμου, αποκλειστικά για τους επιβάτες που πηγαίνουν στον Μπάλο. Επίσης, θα υπάρχει φύλαξη στον Μπάλο  να μην μπορεί να κατέβει κάποιος που δεν έχει κομμένο το εισιτήριο. Το ποσό αυτό θα καλύπτει τα έξοδα καθαριότητας, προστασίας της περιοχής, την ανάδειξη των μονοπατιών κ.ά.´. Aιτιολογώντας την πρότασή της για τα τέλη του 1 ευρώ, η κα Σκουλάκη επισήμανε πως είναι ανταποδοτικά και αποφασίσθηκε μετά από οικονομοτεχνική μελέτη, που είχε κάνει ο Δήμος. ´Είναι γνωστό ότι η περιοχή δέχεται χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο και ο Δήμος έχει υποχρέωση να προσφέρει καθαριότητα, ενημέρωση, φύλαξη, προβολή και συντήρηση των υπαρχόντων υποδομών. Εχει υποχρέωση να δημιουργήσει και νέες υποδομές, ώστε να κάνει περισσότερο ελκυστική ποιοτική και απολαυστική την εκδρομή των επισκεπτών, έχει υποχρεώση να προφυλάξει αυτόν τον τόσο ευαίσθητο χώρο, ο οποίος είναι ό,τι καλύτερο έχει να δείξει ο Δήμος μας μαζί με το Λαφονήσι, τα Φαλάσσαρνα, τα φαράγγια, τους αρχαιολογικούς ιστορικούς και θρησκευτικούς χώρους, που διαθέτει´, ανέφερε η κα Σκουλάκη.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

9 Comments

  1. Αφού λοιπόν η απόφαση είναι κοινή και ομόφωνη, μπορούμε να πούμε σε όλους τους Καστελάνθρωπους να πάνε να … τα εισπράξουν. Καλό καλοκαίρι και ευχαριστώ που όσες φορές πήγα ως Χανιώτης τράβηξα αρκετές φωτογραφίες για να τις δείχνω στα παιδιά μου και να τους λέω: Να έτσι ήταν το μέρος. Δεν χρειάζεται να πάτε.

    Μέχρι πρότινος ένοιωθα τυχερός που ζω στα Χανιά και κάνω μπάνιο σε όλες τις παραλίες ΔΩΡΕΑΝ. Νόμιζα ότι μόνο στην Αθήνα χρειαζόταν για να κάνεις ένα μπάνιο στην ΔΗΜΟΣΙΑ παραλία να πρέπει να πληρώνεις. Μάλιστα κοροΐδευα τους Αθηναίους που το ανέχονται.

    Ε λοιπόν να την χαίρεστε κύριοι την παραλία σας. Θα έπρεπε να ντρέπεστε για την απόφασή σας αυτή. Πόσο μάλιστα εν καιρώ κρίσης εσείς να επιβάλλεται είσοδο στο όνομα του να έχετε έσοδα για να είναι καθαρή η παραλία, κτλ. Να βάλλεται και διόδια όταν κάποιος περνάει στην επαρχία Κισσάμου ή ακόμα καλύτερα να επιβάλετε την προμήθεια Vignete προκαταβολικά για τον δρόμο που σε 100 χρόνια θα κατασκευάσετε πιθανόν με τσιμέντο.

  2. Θα συμφωνήσω απόλυτα με Katman. Είναι απλά ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να πληρώνεις για να μπορείς να επισκέπτεσαι μια παραλία όπως ο Μπάλος. Ίσα ίσα που θα έπρεπε να αναδειχθεί ακόμα περισσότερο κ να ΒΓΑΛΕΤΕ τις ξαπλώστρες κ τις ομπρέλες που βάλατε πέρυσι στην παραλία, οι οποίες προφανώς καταστρέφουν το τοπίο… Όχι να τις ενοικιάζεται για 2 – 3 ώρες που κάθεται ο τουρίστας 5Ευρώ….Και τώρα έχετε το ΘΡΑΣΟΣ να μας ζητάτε να πληρώνουμε κ είσοδο στον Μπάλο??? Και αν εγώ δεν πληρώσω τι θα κάνετε?θα με αφήσετε στο πλοίο μέσα για να μην μπορώ να κατέβω? Λες κ δεν μπορώ να βουτήξω στην θάλασσα κ να βγω στη παραλία… Κύριοι, εκεί στο Δήμο Κισσάμου, σας παρακαλώ όπως συνέλθετε κ να σταματήσετε τις βλακώδεις κινήσεις…Γινόμαστε ΡΕΖΙΛΙ!!!!! Δεν το καταλαβαίνετε??? ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΡΕΖΙΛΙ!!!!!!!!! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!! από την μύγα ξίγκι δεν βγαίνει!! Πρέπει να το καταλάβουμε ΠΙΑ στην Ελλάδα αυτό…Αλλά όχι…πρέπει να πεινάσουμε πρώτα κ μετά θα το καταλάβουμε…Ε, αν θέλετε, καθήστε εσείς…εγώ πάντως δεν θα καθήσω….ΛΥΠΑΜΑΙ……?

  3. Συμφωνώ κι επαυξάνω με το σχόλιο του Katman, που λέει όλη την αλήθεια γι”αυτή τη ντροπή με λίγα και σωστά λόγια. Γιατί ντροπή είναι για τον τόπο μου, την Κίσαμο, και ντροπή θα είναι για ανθρώπους που είχανε μάθει οι ίδιοι, όπως και οι προγόνοι τους, να κατηφορίζουν ελεύθεροι στο μοναδικό εκείνο τόπο, τον τόπο ΤΟΥΣ, να αποδεχτούν ένα τέτοιο όνειδος, με μια τόσο φτηνή και ξεδιάντροπη δικαιολογία.

    Όσο ισχύει, όσο οι ντόπιοι δεν πρόκειται να εναντιωθούμε σ΄αυτό, ετέλειωσε και για μένα ο Μπάλος.

    Με το καλό και beach bar!

  4. Τεραστίου μεγέθους δυσφήμηση για το Ν, Χανιών και τη Κρήτη γενικότερα την οποία φαντάζομαι ότι δεν θ αφήσουν να περάσει αναξιοποίητη οι ανταγωνιστές μας. Τέτοια αμετροέπεια σε καιρούς κρίσης ??

  5. i kinisi tou enos eurou einai swsti. de xreiazetai na kryvomaste, se olo to kosmo yparxei mia timi eisodou se paralies ypsilou kalous opws ayti tou balou. ta esoda tha diatithontai sti kathariotita kai ti syntirisi tis paralias. perisi dystixws ta skoupidia pou yparxan sto monopati kai i ellipsi prwsopikou kathariotitas itan emfanestati kai dimiourgise poli asxima sxolia. kalytera 1 euro para disfimisi gia tin ellipsi kathariotitas. kai sto katw katw kaneis den panei pano apo mia dyo forse to kalokairi sti paralia tou mpalou. ena euro den einai tipota kyrioi pou kanete ta sxolia. ta 3 euro gia to frappe de sas peirazun. kai gia na kleisw to sxolio tha ithela na sas thimisw oti oi ksaplwstres perisi itan paranomes apo epitidious tipous, pou kamia sxesi den eixan me to dimo koimasu i to nomo xaniwn. aploi paranomoi apatewnes. i frourisi tis perioxis einai aparaititi gia tin apofygi tetoiwn peristatikwn.

  6. Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ. ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Ο ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΜΠΑΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΡΑΜΒΟΥΣΑΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΘΑΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ. ΑΡΚΕΤΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΔΕ ΠΛΕΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ; ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΗ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΑΝΕ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΕΙΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΕΥΡΩ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΕ Ο ΜΠΑΛΟΣ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ. Ο ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΩΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΩΝ ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΠΟΥ ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ ΚΟΣΜΟ ΕΚΕΙ. ΑΥΤΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΨΑΡΑΔΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΤΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥΣ ΕΚΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ. ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ “ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ” ΠΟΥ ΑΝΑΠΤΥΣΟΝΤΑΙ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ Σ” ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΛΟΣ; Η ΜΗΠΩΣ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΤΙΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΚΑΠΟΙΑΣ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗΣ ΜΙΖΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΛΑΒΕΙ;

  7. Απαράδεκτο.Το ελαφονήσι πώς καθαρίζετε?Τα Φαλάσαρνα πώς καθαρίζονται? Ολες οι παραλίες του Νομού πως καθαρίζονται?Γιατί δεν αναγκάζουν τους πλοιοκτήτες που κάνουν τα δρομολόγια στο ΜΠΑΛΟ να μεριμνούν για τη καθαριότητα όπως γίνεται σε άλλο νησί της Κρήτης Σ αυτό το τοπο που λέγετε ΕΛΛΑΔΑ ο καθένας ΚΆΝΕΙ ΌΤΙ ΘΈΛΕΙ…….

  8. Αισχος και ντροπη ….Οι ομορφιες του νησιου μας ειναι δωσμενες απο το Θεο και δεν εχει κανενας δικαιωμα να βαζει διοδια με ευτελης δικαιολογιες καθαρισμο παραλιων κ ουτε καθε εξης….Καθε δημος εισπρατει αρκετα χρηματα ωστε να καλυψει αναγκες μισθων καθαρισμου…Ειναι μια πολυ καλα στημενη επιχειρηση της συγκεκριμενης πολιτικης οντοτητας που για αλλη μια φορα εχει στο στοχο τον απλο πολιτη….
    Ελλαδιτσα πως σε καταντησανε οι κενταυροι της πολιτης εξουσιας….
    Αισχος….

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα