Σάββατο, 31 Αυγούστου, 2024

Απίθανο κράτος Απίθανο πολιτικό σύστημα

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός, γνωστός καρδιολόγος και βουλευτής Δωδεκανήσου με το ΠΑΣΟΚ (στο ΣΚΑΪ, 14-6-11) κάνοντας μια αυτοκριτική της παράταξής του, ομολόγησε: «Οταν με την ´Αλλαγή´ άνοιγαν τα κρατικά Ταμεία και με τα λεφτά της (τότε) ΕΟΚ και των φορολογουμένων, μοιράζαμε απίθανα επιδόματα και απίθανες συντάξεις, σε απίθανους ανθρώπους που φρόντισαν να φέρουν το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα έφθανε η σημερινή τραγωδία, μέσα σε μια πολιτική που παραμένει η ίδια. Δηλαδή σύγχυση, ασάφεια, ψέματα, διαρροές, υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα και διαβεβαιώσεις για καλύτερες ημέρες με ύφος ´πονεμένο´ για τον λαό. Το ίδιο ύφος με αντίστοιχα ψέματα και υποσχέσεις που συνέχισαν και οι κυβερνήσεις της Ν.Δ. από το 2005 μέχρι το 2009».
ΚΑΙ συνεχίζοντας ο ίδιος επικεντρώνει το πρόβλημα στο ότι «δεν μας λείπουν τα επιμέρους μέτρα, μας λείπει η ουσία». Και προσθέτει: «Το πολιτικό σύστημα πάσχει εκ βάθρων, καθώς αυτοί οι οποίοι ανέρχονται σε όλες τις πολιτικές βαθμίδες, για να γίνουν βουλευτές μετέχουν σε ένα σύστημα συναλλαγής. Ο βουλευτής προέρχεται από το συνδικαλισμό και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, από αυτά τα στρώματα έρχεται η πλειονότητα»… Και η κατακλείδα: «Εντυπωσιάστηκα όταν έμαθα ότι σχεδόν κάθε εβδομάδα οι βουλευτές ζητάνε από τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο προκαταβολή για να πάνε τους συγγενείς τους στο εξωτερικό (!) για λόγους υγείας»!
ΜΑ, ΕΙΝΑΙ δυνατόν; αναρωτιέσαι! Ακόμη κι αυτή τη στιγμή που είμαστε τόσο βουτηγμένοι στα merdes (όπως έλεγε ο φίλτατος Στρος-Καν), υπάρχουν βουλευτές που συνεχίζουν το… βιολί τους; Άδικο έχει ο λαός να περικυκλώνει τη Βουλή, να τους μουτζώνει, να τους γιαουρτώνει; Τέτοια υπευθυνότητα σε κρίσιμες για όλους μας στιγμές, μα και τέτοια υποτίμηση του κοινού περί δικαίου αισθήματος;

Στ.Γ.Κ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα