Σάββατο, 31 Αυγούστου, 2024

Η Μονάδα Νεογνών

Για την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Χανίων με τη Μονάδα Νεογνών να μη λειτουργεί και την Κλινική Αγγείων – Θώρακος να έχει κλείσει μετά τη συνταξιοδότηση του διευθυντή της, γράφαμε χθες.
Και με τηλεφώνημά του, ο αναγνώστης μας Θεόδωρος Χατζηπαντελής σωστά παρατήρησε ότι ακόμα και όταν λειτουργούσε η Μονάδα Νεογνών είχε χαρακτήρα ενδιάμεσου σταθμού μεταφοράς νεογνών και όχι εντατικής νοσηλείας και μας θύμισε σχετική επιστολή την οποία είχε στείλει στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, στην οποία ανέφερε μεταξύ άλλων:
´Σύμφωνα με δήλωση του διοικητή του Νοσοκομείου κ. Δουλγεράκη το κόστος λειτουργίας του Ενδιάμεσου Σταθμού Μεταφοράς Νεογνών Χανίων είναι πολύ υψηλό λόγω της μεταφοράς των νεογνών με ασθενοφόρο σε απόσταση 150 χιλιομέτρων στο Νοσοκομείο του Ηρακλείου όπου λειτουργεί Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών. Το κόστος θα μειωθεί τουλάχιστον κατά το ήμισυ εάν δημιουργηθεί Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών στο Νοσοκομείο Χανίων!
Η μεταφορά νεογνών με ασθενοφόρο σε απόσταση 150 χιλιομέτρων επιδεινώνει την κατάσταση της υγείας τους, δημιουργεί χρόνιες ασθένειες και παραβαίνει τις αρχές του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας´.
Και καταλήγοντας ζητούσε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό να ενεργήσει για τη δημιουργία Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών ´η οποία θα ανήκει λειτουργικά και διοικητικά στο Νοσοκομείο Χανίων´.
Και επειδή, ποτέ δεν είναι αργά, ας ελπίσουμε να ανοίξει η Μονάδα Νεογνών για να λειτουργήσει ως Εντατικής Νοσηλείας. Και οι αρμόδιοι φορείς να πιέσουν προς αυτήν την κατεύθυνση. Είναι καιρός…
Γ. Λυβ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα