Σάββατο, 31 Αυγούστου, 2024

ΛΟΓΩ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η γραφειοκρατία κρατά ´κολλημένα´ τα έργα του ΕΣΠΑ και στην Κρήτη. Αυτό υποστηρίζει η Περιφέρεια Κρήτης σε ανακοίνωσή της, μετά τη χθεσινή συνάντηση εργοληπτών που εκτελούν έργα στο νησί, που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ,  με τον περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρο Αρναουτάκη.
Ο  κ. Αρναουτάκης μετά τη συνάντηση που είχε με τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες συζήτησε χθες με τους εργολάβους για τις   σοβαρές καθυστερήσεις που παρουσιάζονται τόσο στην πρόοδο εκτέλεσης των έργων -σε οδοποιία και Δημοτικά Σχολεία- όσο και στην απορροφητικότητα των κονδυλίων.
Οπως ανέφερε ο κ. Αρναουτάκης μετά τη σύσκεψη, τα προβλήματα δημιουργούνται λόγω της γραφειοκρατίας, αλλά και της Τράπεζας Ελλάδας, στην οποία έχουν κατατεθεί οι χρηματοδοτήσεις.
Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, τα παραπάνω προβλήματα πρόκειται να διευθετηθούν άμεσα, ενώ ο στόχος για την Κρήτη να απορροφηθούν μέχρι το τέλος του χρόνου τα 80 εκατομμύρια ευρώ από το ΕΣΠΑ θα επιτευχθεί. 
Επίσης, τόνισε ότι το δεύτερο εξάμηνο του έτους οι απορροφήσεις των κονδυλίων θα ‘τρέξουν’ περισσότερο σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο.
«Δεν υπάρχει κανένας λόγος καθυστέρησης για τα εκτελούμενα έργα που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ. Ευθύνες για τις καθυστερήσεις αυτές έχουν και οι ίδιοι οι εργολάβοι, για αυτό συζητήσαμε σήμερα μαζί τους»,  είπε ο κ. Αρναουτάκης.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα