18.000 άτομα -ανάμεσά τους νεοπαγανιστές, χίπιδες ή απλώς…. περίεργοι- μαζεύτηκαν το πρωί της 21ης Ιουνίου στο Στόουνχετζ για να γιορτάσουν το θερινό ηλιοστάσιο. Ο δρυΐδης, Αρθουρ Ούθερ Πέντραγκον, γνωστός και ως Τζον Ρόθγουελ, πραγματοποίησε την τελετή στο προϊστορικό μνημείο της Βρετανίας.
Με τη βοήθεια του διαδικτύου εντοπίστηκε ο φωτογράφος ενός ξεχασμένου άλμπουμ με φωτογραφίες που μαρτυρούσαν τα γεγονότα του Β´ Παγκοσμίου Πολέμου. Το άλμπουμ έφτασε στα γραφεία των New York Times και μέσα από το μπλοκγ ´Lens´ της εφημερίδας, σε συνεργασία με το γερμανικό Spiegel, διαπιστώθηκε ότι φωτογράφος ήταν ο Αυστριακός Φραντς Κρίγκερ, φωτορεπόρτερ και στρατιώτης που συμμετείχε στις επιχειρήσεις στο Γκντανσκ, στο Μινσκ, στο Καλίνιγκραντ και στη Λευκορωσία.
Το φεστιβάλ ´Glastonbury´, θεωρούμενο αγγλική εκδοχή του Γούντστοκ, άνοιξε τις πύλες του στην Αγγλία. 41 χρόνια μετά το πρώτο μάζεμα μερικών εκατοντάδων ατόμων, δεκάδες χιλιάδες άτομα μαζεύονται -πλέον- ετησίως σε μια γιορτή της μουσικής, στη… λασπωμένη βρετανική ύπαιθρο.
Φαναράκια γέμισαν τον ουρανό του Μινσκ στη Λευκορωσία, στη διάρκεια της εκδήλωσης μνήμης για την 70ή επέτειο από την εισβολή των ναζιστικών στρατευμάτων στη Σοβιετική Ενωση. Οι στρατιώτες του φρουρίου Μπρεστ στο Μινσκ, έμειναν στην ιστορία της Ρωσίας για τον ηρωισμό που έδειξαν στις μάχες με τους Γερμανούς.
Τον γύρο του κόσμου έκαναν οι εικόνες από την ανέλκυση του ελληνικού Μιράζ – 2000 από τον βυθό της Σάμου. Σε μια εντυπωσιακή επιχείρηση οι δύτες κατάφεραν να φέρουν στην επιφάνεια το μαχητικό, που στις φωτογραφίες μοιάζει ανέπαφο από τη σύγκρουση.
Φωτογραφίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ, MSNBC