Σάββατο, 31 Αυγούστου, 2024

Εξώσεις…

Ιδιαίτερα επικριτικό δημοσίευμα της μεγαλύτερης σε κυκλοφορία γερμανικής εφημερίδας «Suddeutsche Zeitung» (που παρουσιάζει ο Διονύσης Νανόπουλος στο «Νέα») θέτει θέμα επιβολής κυρώσεων στη Ν.Δ από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) για την στάση που κράτησε ο αρχηγός της κ. Σαμαράς έναντι των ευρωπαίων ηγετών στο θέμα (μη) συμφωνίας του επί του «Μεσοπροθέσμου». Το δημοσίευμα καταγγέλλει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για αντιευρωπαϊκή στάση και «καταστροφική πολιτική» και υποστηρίζει ότι «στο ΕΛΚ γίνονται χαμηλόφωνα σκέψεις είτε να πετάξουν έξω το κόμμα του Σαμαρά ή το λιγότερο να του κόψουν την επιχορήγηση». Βέβαια δεν είναι καθόλου εύκολο να πετάξουν ένα κόμμα έξω αν δεν συμφωνεί και το ίδιο και όσο αφορά τις επιχορηγήσεις, πρόκειται για αστεία ποσά προς πολιτικές λέσχες και ιδρύματα που λειτουργούν υπό την ομπρέλα του εθνικού κόμματος, οπότε η ζημιά δεν έχει καμιά πολιτική ισχύ.
Κατά τη γερμανική εφημερίδα πάντως, «το ΕΛΚ δεν θέλει να παραδεχθεί πως η επιχείρηση “Ελλάδα” μπορεί να ναυαγήσει εξαιτίας ενός πολιτικού τυχοδιώκτη(!) που έχει στους κόλπους του» και περιγράφει εκτενώς τις προσπάθειες, των ευρωπαίων ηγετών που μετέχουν στο ΕΛΚ, κατά την συνάντησή τους στις Βρυξέλλες, να μεταπείσουν το πρόεδρο της Ν.Δ.. Το δημοσίευμα περιγράφοντας την αδιαλλαξία του αρχηγού της ΝΔ, προσθέτει χαρακτηριστικά ότι «λογικά επιχειρήματα έσκαγαν σαν σαπουνόφουσκες στην άρνηση Σαμαρά».
Εξ αυτού του γεγονότος η συζήτηση που άνοιξε, στο εσωτερικό, διχάζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διότι, άλλα στελέχη θεωρούν ότι η Ν.Δ. πρέπει να επιμείνει στις θέσεις της και να αναλάβει ακόμη και το κόστος της εξόδου από το ΕΛΚ και άλλα θεωρούν ότι μια αποβολή από την ευρωπαϊκή κεντροδεξιά οικογένεια όχι μόνο θα πλήξει ανεπανόρθωτα το κύρος της Ν.Δ. αλλά πολιτικά θα μπορούσε να ερμηνευθεί και ως προάγγελος εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Eνωση, προοπτική που έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την ιδεολογική τοποθέτηση της πλειοψηφίας των οπαδών και ψηφοφόρων της. Πού να το περίμεναν κάποιοι αμετροεπείς φωστήρες της ΝΔ που παρουσιάζονταν βέβαιοι για την αποβολή της Ελλάδας από την Ε.Ε. ότι θα έφταναν στο σημείο να απειλείται το κόμμα τους με αποβολή από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα…!

ΑΕΣ


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα