Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Ξεσηκωμός και στα Χανιά

Ξεσηκωμό προκάλεσε και στα Χανιά η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.
Αργά χθες το βράδυ ξεκίνησε αυθόρμητη πορεία με συμμετοχή εκατοντάδων ατόμων και με στόχο τα γραφεία πολιτικών κομμάτων και βουλευτών. Νεαροί διαδηλωτές προκάλεσαν ζημιές στην είσοδο των γραφείων της “Δημοκρατικής Συμμαχίας” και καταστροφές στο γραφείο του βουλευτή Χρήστου Μαρκογιαννάκη. Στη συνέχεια, στη θέα των αστυνομικών δυνάμεων στην οδό Περίδου, άναψαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και δημιούργησαν οδοφράγματα.
Η πορεία ξεκίνησε αυθόρμητα μετά τις 10 το βράδυ κι αφού προηγήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς. Διήρκησε δε έως αργά τη νύχτα. 
Ο στόχος των διαδηλωτών ήταν τα γραφεία των βουλευτών προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την ψήφο (το “ναι” ή το “παρών”) στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.
Αρχικά, κατευθύνθηκαν από την πλατεία της Αγοράς στις οδούς Σκαλίδη και Κορωναίου όπου βρίσκονται τα γραφεία της βουλευτού Ευαγγελίας Κουρουπάκη.
Εκεί, κάποιοι διαδηλωτές προκάλεσαν φθορές.
Στη συνέχεια, κινήθηκαν στην οδό Κυδωνίας, όπου βρίσκονται τα γραφεία της “Δημοκρατικής Συμμαχίας” αλλά και του βουλευτή Χρήστου Μαρκογιαννάκη.
Οταν η πορεία, που πλησίαζε τα χίλια άτομα, έφτασε έξω από τα γραφεία του κόμματος της Ντόρας Μπακογιάννη, διαδηλωτές έσπασαν την πόρτα και προκάλεσαν υλικές ζημιές στην είσοδο.
Σύμφωνα με πληροφορίες προκλήθηκαν και υλικές ζημιές στα γραφεία της “Δημοκρατικής Συμμαχίας”, κάτι που αργά τη νύχτα διέψευσαν στελέχη του κόμματος.
Η συνέχεια δόθηκε απέναντι όπου νεαροί διαδηλωτές έσπασαν τα γραφεία του βουλευτή Χρήστου Μαρκογιαννάκη. Εκεί σημειώθηκαν και οι πιο σοβαρές ζημιές.
Νεαροί μπήκαν μέσα στα γραφεία, αφού γκρέμισαν στην κυριολεξία την είσοδο και άρχισαν να καταστρέφουν. Εσπασαν τζάμια και υπολογιστές, ξήλωσαν πορτρέτα, διέλυσαν την τουαλέτα. Δεν γλίτωσε ούτε η ταμπέλα που ήταν κρεμασμένη στο μπαλκόνι των γραφείων.
Αμέσως μετά, ο κόσμος συνέχισε προς τις οδούς Αποκορώνου και Περίδου.
Στην οδό Περίδου βρίσκονται τα γραφεία του βουλευτή Ευτύχη Δαμιανάκη.
Ωστόσο, μπροστά από τα γραφεία ήταν αστυνομικές δυνάμεις με τις οποίες προκλήθηκε ένταση χωρίς όμως να πάρει ιδιαίτερη διάσταση. Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα κατά της Αστυνομίας ενώ άναψαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και δημιούργησαν οδοφράγματα.
Η πορεία συνεχίστηκε στην οδό Αποκορώνου με σκοπό να περάσει και από τα γραφεία του βουλευτή Σήφη Βαλυράκη που βρίσκονται στην οδό Ηγουμένου Γαβριήλ. Ομως, λίγο πριν τα γραφεία του Σήφη Βαλυράκη, στο ύψος των εγκαταστάσεων του ΕΚΑΒ, ήταν παρατεταγμένες δυνάμεις των ΜΑΤ. Προκλήθηκε μικρή ένταση με τους διαδηλωτές να φωνάζουν συνθήματα κατά της Αστυνομίας και λίγο μετά να συνεχίζουν την πορεία τους προς την πλατεία Αγοράς.
Οταν έφτασαν στην πλατεία, παρατήρησαν ότι κάποιος τραβούσε φωτογραφίες από το απέναντι ξενοδοχείο. Ομάδα νεαρών έσπευσε στο ξενοδοχείο όπου στην είσοδο ένας υπάλληλος ζήτησε να υπάρξει ψυχραιμία και ενημέρωσε τον πελάτη του ξενοδοχείου να σταματήσει τη λήψη φωτογραφιών.
Γύρω στις 00.30 σήμερα και μετά από ανακοίνωση από τη μικροφωνική εγκατάσταση της πλατείας Αγοράς, μεγάλο τμήμα των συγκεντρωμένων, μετέβη στο δημαρχείο Χανίων στο οποίο συνεχίζεται η κατάληψη η οποία ξεκίνησε χθες το μεσημέρι.
Να σημειωθεί ότι αρκετός κόσμους από το συγκεντρωμένο πλήθος επιδοκίμασε με χειροκροτήματα τις επιθέσεις των νεαρών σε πολιτικά γραφεία ενώ σε συζητήσεις εξέφραζε οργή για τα νέα μέτρα.
Προηγήθηκαν το μεσημέρι σπασίματα στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Χανίων του ΠΑΣΟΚ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

3 Comments

  1. kostas-avstria, εχουμε πηξει και βαρεθει τα κομματοσκυλα και τα γραφεια τους και τις “εκδηλωσεις” τους.
    τι χρειαζονται οι των 50-60-70 ηλικιας να καταλαβουν οτι τοσα χρονια τους κοροϊδευουν ??
    παλι καλα που προχωρησε η τεχνολογια και μπορει πλεον να ενημερωνεται ο κοσμος…
    ξυνπηστε! περιμενουμε καποιον τιμιο Ελληνα…

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα