Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

Απόπειρα κλοπής στη λιμνοδεξαμενή Χρυσοσκαλίτισσας

Τη μεμβράνη από τη λιμνοδεξαμενή της Χρυσοσκαλίτισσας επιχείρησαν να κλέψουν άγνωστοι! Δουλεύοντας για αρκετές ημέρες είχαν κόψει ένα μεγάλο τμήμα της μεμβράνης, σχεδόν μισό στρέμμα, με σκοπό να το αφαιρέσουν, ωστόσο η ´δουλειά´ τους έγινε αντιληπτή. Η προσπάθεια κλοπής καταγγέλθηκε στην αστυνομία και ενημερώθηκε άμεσα ο Δήμος Κισάμου.
´Μου καταγγέλθηκε από τον πρόεδρο του ΤΟΕΒ ότι έγινε σοβαρή απόπειρα για να αφαιρεθεί μεμβράνη που χρησιμοποιείται στον πυθμένα της λιμνοδεξαμενής της Χρυσοσκαλίτισσας. Δεν πρόκειται για σαμποτάζ αλλά για  κανονική αφαίρεση. Προσπάθησαν να πάρουν την μεμβράνη για να τη χρησιμοποιήσουν σε διάφορες χρήσεις καθώς είναι και ακριβή´ δήλωσε στα ´Χ.Ν.´ o αρμόδιος αντιδήμαρχος για θέματα αγροτικών θεμάτων κ. Νίκος Κατζουράκης.
Οπως επεσήμανε ο κ. Κατζουράκης, του θέματος έχει επιληφθεί η αστυνομία που διεξάγει και τη σχετική έρευνα, προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες.
Σημειώνεται ότι στη Λιμνοδεξαμενή αμέσως μετά την ολοκλήρωσή της και μια ημέρα πριν μπει νερό ώστε να λειτουργήσει, ένα τμήμα της έπαθε καθίζηση, με αποτέλεσμα να μην παραληφθεί ποτέ ως ολοκληρωμένη και εδώ και πολλά χρόνια να γίνεται προσπάθεια για νέα μελέτη αποκατάστασης και λειτουργία της.
´Είναι κρίμα γιατί είναι ένα πολύ μεγάλο έργο, χρήσιμο για τους αγρότες και έχουν ξοδευτεί πολλά χρήματα. Το επόμενο χρονικό διάστημα, και το έχουμε συζητήσει ως Δήμος, είναι να ξεκινήσουμε τις διαδικασίες ώστε να τη λειτουργήσουμε´ ανέφερε ο αντιδήμαρχος.

ΤΟΕΒ ΧΡΥΣΟΣΚΑΛΙΤΙΣΣΑΣ
´Η προσπάθεια τής κλοπής έγινε αντιληπτή από τον υδρονομέα μας. Οπως διαπίστωσε και επειδή και ο δρόμος που οδηγεί προς τη λιμνοδεξαμενή δεν είναι πολυσύχναστος, ένα κομμάτι γύρω στα 400τ.μ. -μισό στρέμμα της μεμβράνης της λιμνοδεξαμενής- ήταν κομμένο σε σχήμα “Π” και μόνο μια πλευρά δεν είχαν προλάβει να κόψουν. Κάποιοι, συστηματικά τις τελευταίες 15 ημέρες πραγματοποιούσαν αυτήν τη δουλειά για να την πάρουν´ ανάφερε στα ´Χ.Ν.´ ο κ. Ιάκωβος Σπερελάκης, πρόεδρος του ΤΟΕΒ Χρυσοσκαλίτισσας.
Οπως επεσήμανε ο κ. Σπερελάκης ´αμέσως ενημέρωσα  το τμήμα εγγείων βελτιώσεων, τον αρμόδιο αντιδήμαρχο αγροτικών θεμάτων κ. Κατζουράκη και ενδιάμεσα έκανα προφορική καταγγελία και την Πέμπτη θα προχωρήσω σε κανονική καταγγελία προς την αστυνομία και θα στείλω το σχετικό έγγραφο στον Δήμο Κισάμου´.
Η μεμβράνη που εξασφαλίζει τη στεγανότητα της λιμνοδεξαμενής προφανώς θα χρησιμοποιούνταν για κάποια αγροτική εργασία π.χ. πάτο δεξαμενής σε θερμοκήπια κ.α..
Σημειώνεται ότι και στο παρελθόν στο σημείο που είχε γίνει η καθίζηση άγνωστοι είχαν αφαιρέσει ένα κομμάτι περίφραξης.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα