Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

Εθελοντική αιμοδοσία

´Ας μετατρέψουμε την αγάπη μας προς τον συνάνθρωπό μας σε πράξη ζωής αφιερώνοντας μόνο 10 λεπτά από τον χρόνο μας δίνοντας αίμα´. Αυτό τόνισε η υπεύθυνη χορηγιών της ΑΝΕΚ LINES, Αννα Νικολακάκη, μιλώντας στα ´Χ.Ν.´ με αφορμή την εθελοντική αιμοδοσία που, για δεύτερη χρονιά, πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία της εταιρείας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Χανίων ´Ο Αγιος Ιωάννης´ και το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων.
Η κα Νικολακάκη υπογράμμισε ότι ´οι ανάγκες σε αίμα, ειδικά τώρα το καλοκαίρι, είναι πολύ αυξημένες, δεδομένου ότι τα τροχαία ατυχήματα βάσει στατιστικών είναι περισσότερα αυτή την περίοδο. Παράληλα, οι πάγιες ανάγκες σε αίμα παραμένουν μεγάλες´.
Η ίδια σημείωσε ότι ´το αίμα δεν μπορεί να αντικατασταθεί με κανένα τεχνητό προϊόν. Η προσφορά, λοιπόν, είναι ανθρώπινη και σε ανθρώπους. Δίνοντας, λοιπόν, αίμα ταξιδεύουμε τη… ζωή´, καταλήγει.
Από την πλευρά της η πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Χανίων ´Ο Αγιος Ιωάννης´, Δέσποινα Ροδουσάκη, τόνισε ότι ´από τα πρώτα βήματα του Συλλόγου μας, η ΑΝΕΚ LINES είναι αρωγός της προσπάθειας που κάνουμε. Πέρυσι, πρώτη χρονιά, η εθελοντική αιμοδοσία είχε πολύ μεγάλη επιτυχία, αφού καταφέραμε να συγκεντρώσουμε 51 φιάλες αίμα, ενώ σήμερα (χθες) πιστεύουμε ότι θα τις ξεπεράσουμε. Με τη σημερινή (χθεσινή) αιμοδοσία θα ξεπεράσουμε τον αριθμό φιαλών που είχαμε όλη την περυσινή χρονιά. Ετσι ευελπιστούμε ότι μέχρι το τέλος του 2011 θα διπλασιάσουμε των αριθμό φιαλών, που είχαμε βάλει ως στόχο στην αρχή της χρονιάς´. Η κα Ροδουσάκη αναφέρθηκε στο υπόλοιπο πρόγραμμα των εθελοντικών αιμοδοσιών που είναι: 25 Ιουλίου Ομάδα Εθελοντών ´Ο Καγιαλές´ Ακρωτήρι, 5 Αυγούστου Χώρα Σφακίων, Σεπτέμβριος (1) Παλαιόχωρα και (2) Ταμείο Αλληλοβοηθείας του Σωματείου Ηλεκτρολόγων Ν. Χανίων και 1 Δεκεμβρίου ΤΕΙ Χανίων. Στην εθελοντική αιμοδοσία συμμετείχαν εργαζόμενοι, μέλη των πληρωμάτων των πλοίων της εταιρείας καθώς και εθελοντές αιμοδότες του Συλλόγου.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα