Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

Μια συγκινητική βραδιά

Μια συγκινητική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε προχθές το βράδυ στο Γενικό Λύκειο Σούδας, το οποίο συμπλήρωσε δεκαπέντε χρόνια λειτουργίας. Παλιοί και νέοι απόφοιτοι συναντήθηκαν στην αυλή του σχολείου, θυμήθηκαν τα παλιά και συζήτησαν για το σήμερα. Στην παρέα ήταν όχι μόνο πρώην και νυν μαθητές του σχολείου αλλά και εκπαιδευτικοί, οι οποίοι είτε έχουν συνταξιοδοτηθεί είτε διδάσκουν σήμερα στο σχολείο.
´Τιμάμε όσους μας δίδαξαν με τον πιο ζηλευτό τρόπο το μάθημα της  ζωής, του μόχθου του διαβάσματος, της επιμονής και τελικά τον πιο γνήσιο αγώνα της ζωής μας´, τόνισε -μεταξύ άλλων- η διευθύντρια του Γενικού Λυκείου Σούδας, φιλόλογος Μαρία Μαράκη. Η ίδια πρόσθεσε επίσης ότι ´είμαστε εδώ  στο πρώτο κάλεσμα του σχολείου μας, γιατί αποτελεί για όλους μας ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας, είναι ένα ζωντανό κύτταρο πολιτισμού και προσφοράς στην τοπική μας κοινωνία. Είμαστε εδώ για να θυμηθούμε, να αναπολήσουμε και να ξαναζωντανέψουμε μνήμες, στιγμές´.
Ακόμα επεσήμανε ότι ´όλα τα χρόνια λειτουργίας του σχολείου μας, είναι συνδεδεμένα με τον αθόρυβο και καθημερινό αγώνα των εκπαιδευτικών  του σχολείου μας, που η επαφή με τους μαθητές μας και τις οικογένειές τους, τους έκανε να αγαπήσουν πραγματικά τον τόπο μας και να επιλέγουν χρόνια τώρα να εργάζονται σε αυτόν´.
Να σημειωθεί ότι στα 15 χρόνια του Λυκείου έχουν αποφοιτήσει 900 μαθητές, ενώ έχουν διατελέσει σε αυτό 4 λυκειάρχες, με πρώτο τον κ. Γιάννη Παπαδομανωλάκη, ο οποίος μιλώντας στα ´Χ.Ν.´ τόνισε ότι ´το Λύκειο ξεκίνησε με πολλά όνειρα και φιλοδοξίες και αυτό εξακολουθεί να ισχύει μέχρι και σήμερα´.
Ο κ. Παπαδομανωλάκης επεσήμανε ότι ´ολόκληρη η παιδεία καθώς και η εκπαίδευση στηρίζεται στο μεράκι και την προσπάθεια των καθηγητών και αυτό γιατί δεν υπάρχει ουσιαστική βοήθεια από καμία Πολιτεία και υπεύθυνο. Οι καθηγητές βρίσκουν τον «ρυθμό» και λειτουργούμε την παιδεία´.
Ο τέως δήμαρχος Σούδας, Γιάννης Περάκης, χαρακτήρισε ´σημαντική´ τη γιορτή για τα δεκαπέντε χρόνια  λειτουργίας του Λυκείου και συμπλήρωσε:
´Είναι γεγονός ότι μετά από μεγάλη προσπάθεια την οποία είχε κάνει το τότε Δημοτικό Συμβούλιο, κατορθώσαμε παρ’ όλες της δυσκολίες που υπήρχαν να κρατήσουμε τη χρηματοδότηση από το 3ο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης και να ολοκληρωθεί το έργο το 2008. Έτσι σήμερα η Δημοτική Ενότητα Σούδας διαθέτει όλες τις βαθμίδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης´. Ο ίδιος σημείωσε επίσης ότι´τα σχολεία των περιαστικών Δήμων είναι πολύ σημαντικά γιατί βοηθούν στην αποκέντρωση αλλά και στην αποφόρτιση από το κυκλοφοριακό πρόβλημα των πόλεων´. Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας Αποφοίτων Λυκείου Σούδας και πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Σούδας, Μανώλης Βλαχάκης, είπε ότι ´η εκδήλωση αυτή έχει σαν στόχο, να ξαναβρεθούμε και να ξαναγνωριστούμε και πάλι. Θέλουμε αυτή η συνάντηση παλιών και νέων, μαθητών καθηγητών, να καθιερωθεί και να γίνει ένας θεσμός τον οποίο θα γιορτάζουμε κάθε χρόνο´.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα