Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

Οταν το αποτέλεσμα αποτελεί πολιτική επιλογή

´Θα κριθώ από το αποτέλεσμα´ απαντά ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Βουλγαράκης, κληθείς να σχολιάσει τις αντιρρήσεις που εξέφρασε ο σύμβουλος της παράταξής του κ. Π. Σημανδηράκης, για την τοποθέτηση στη θέση του ειδικού συμβούλου του, του κ. Δ. Βενιανάκη. Γνωρίζουμε όμως, ότι πολλές φορές είναι πλέον αργά και ανευ ουσιαστικού νοήματος η αναμονή της τελικής κρίσης εκ του αποτελέσματος. Γιατί το τελικό αποτέλασμα έχει πλέον συμβεί. Γι’ αυτό άλλωστε ορίζονται διαδικασίες, προϋποθέσεις, κριτήρια, για να διασφαλίσουν το τελικό αποτέλεσμα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως, διαβάζοντας τη δημοσιευμένη επιστολή του περιφεφερειακού συμβούλου κ. Σημανδηράκη βλέπουμε ότι πολύ προσεκτικά αναλύονται οι λόγοι για τους οποίους εκφράζονται οι αντιρρήσεις του στην επιλογή αυτή, οι οποίοι έχουν να κάνουν ακριβώς με τα αποτελέσματα της μέχρι σήμερα συμμετοχής και της ενασχόλησης του συγκεκριμένου ατόμου σε τομείς κρίσιμους επαγγελματικούς και κοινωνικούς. Αναφέρει λοιπόν στη σχετική επιστολή του ο κ. Σημανδηράκης:
´Σύμφωνα με την προκήρυξη, ο συνεργάτης αυτός πέραν των αδιαμφισβήτητων τυπικών του προσόντων θα πρέπει να χαίρει της εκτίμησης τόσο της δικής σας, όσο και της τοπικής κοινωνίας βάσει του ήθους και του ακέραιου του χαρακτήρα του. Επιπροσθέτως και πάντα σύμφωνα με την προκήρυξη σας, για την πλήρωση της θέσης του ειδικού συμβούλου αναζητείται άτομο με ειδίκευση και εμπειρία σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος,
αγροτικής ανάπτυξης και ανάδειξης-προώθησης των αγροτικών προϊόντων. Επί των τελευταίων, η επιλογή του κ. Βενιανάκη για θέματα ανάπτυξης και προώθησης των αγροτικών προϊόντων προκαλεί το λιγότερο απορία, αφού ο εν λόγω κύριος συνδέεται στη συνείδηση των αγροτών και των συνεταιριστών με την απαξίωση του συνεταιριστικού κινήματος, οι συνέπειες της οποίας ταλανίζουν ακόμα και σήμερα τον αγροτικό κόσμο του νομού μας. Η εμπειρία του δε σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος δεν τεκμηριώνεται ούτε από τη μέχρι σήμερα επαγγελματική του δράση αλλά ούτε άμεσα και από κάποιο άλλο στοιχείο´. Με βάση λοιπόν τα παραπάνω στοιχεία αναρωτιέμαι πραγματικά για ποιο αποτέλεσμα αναμένει να κριθεί για την επιλογή του αυτή ο αντιπεριφερειάρχης κ. Βουλγαράκης. Το αποτέλεσμα είναι δεδομένο και επομένως αποτελεί  ως φαίνεται και την πολιτική του επιλογή. Πώς όμως συμβιβάζεται αυτή η πολιτική επιλογή με τα όσα διακήρυττε διεκδικώντας την ψήφο
των χανιωτών, και όσα ακόμη διακηρύσσει περί αξιοκρατίας, διαφάνειας, αποτελεσματικότητας, ενάντια στη λογική των κουμπάρων και των κολλητών.
Εκφράζω την εκτίμησή μου στον περιφερειακό σύμβουλο, τον κ. Σημανδηράκη για τη συγκεκριμένη στάση του στο θέμα αυτό και προσθέτω και τη δική μου υπογραφή στο σύνολο των 692 υπογραφών που συνοδεύουν την επιστολή του.

Μαρία Αγγελάκη,
περιφερειακή σύμβουλος με την παράταξη ´Ριζοσπαστική Συνεργασία Κρήτης´


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα