Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

Διάζωμα: Επίσκεψη προέδρου

– Ποιoς είναι, όμως ο πρόεδρος;
– Είναι ο κ. Σταύρος Μπένος, πρώην δήμαρχος Καλαμάτας, που του «έτυχε» η θητεία, όταν είχαμε τους σεισμούς στην περιοχή της Μεσσηνίας και τα κατάφερε με αξιοζήλευτη επιτυχία. Που του έδωσε το «εισιτήριο» να προσφέρει
τις υπηρεσίες του σε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ως υφυπουργός Εσωτερικών.
– Μια από τις μεγάλες του καινοτόμες πρωτοβουλίες;
– Η δημιουργία των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ, τα γνωρίζει ο κόσμος), σε επίπεδο της τότε Νομαρχίας και των Δήμων, που έφταναν το 1997, γύρω στους 1.200!
– Οι πρωτοβουλίες του κ. Μπένου συνεχίζονταν, με γοργούς ρυθμούς και σταθερές αποφάσεις, πράγμα που κατέληξε -ως συνήθως- να μην αρέσει το έργο του στους
αθηνοκεντρικούς κομματικούς μηχανισμούς.
– Παραιτήθηκε αλλά επανήλθε, κάποια στιγμή στη θέση του υπουργού Πολιτισμού, από την οποία είδε κι απόειδε… με δεύτερη παραίτηση, αν θυμάμαι καλά.
· Πάμε, όμως, στο «Διάζωμα»:
– Είναι ένα σωματείο ανοιχτό στους πολίτες αυτής της χώρας, που έχει σκοπό του να διαφυλάττει και να προστατεύει, όσο μπορεί, με τις ενέργειές του, τα αρχαία θέατρα της πατρίδας.
– Σήμερα Τρίτη, 12 Ιουλίου, θα βρίσκεται στα Χανιά και αφού επισκεφθεί το αρχαίο θέατρο της «Απτέρας», θα δώσει συνέντευξη τύπου κατά τη 1 το μεσημέρι, στο Δημαρχιακό Μέγαρο Χανίων.
– Σίγουρα αξίζει να συμπαρασταθούμε σ’ έναν πρώην πολιτικό που άφησε το σημάδι του στο έργο, το οποιοδήποτε έχει καταπιαστεί, μέχρι σήμερα.
B.M.-ς


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα