Φίλες και φίλοι, καλημέρα!
ΝΑ ´ΜΟΥΝΑ, λέει, δύοντος του ηλίου στους Αγιούς (στο ´γιούς´ ήθελε τον τόνο η μάνα μου) Ασωμάτους του Βαφέ,
απόψε. Στον εσπερινό για τη χάρη τους. Και να ?βρισκα, λέει, τον χρόνο να κάμω πορπατηχτός απ? το Νίππος, περνώντας απ? το Λιμνοπήγαδο, τον δρόμο μέχρι το εκκλησάκι τους.
ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ τις αποφάσεις του Eurogroup. Περιμένοντας τις αντιδράσεις των διεθνών αγορών. Περιμένοντας το πιστωτικό ή το μη πιστωτικό γεγονός. Τι μπορεί να περιμένει ένας άνεργος; Τι μπορεί να περιμένει ο χαμηλοσυνταξιούχος;
Τι μπορεί να περιμένει ο εργαζόμενος;
ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ πρέπει να απασχολεί, και μάλιστα σοβαρά, την Κυβέρνηση, και γενικότερα το πολιτικό σύστημα, το ό,τι βρίσκονται πολίτες που αποδοκιμάζουν ή και προπηλακίζουν υπουργούς αλλά και βουλευτές. Να την και να το απασχολεί ωστόσο πολύ περισσότερο πρέπει το ό,τι οι μισοί Ελληνες εγκρίνουν αυτού του είδους τις εκδηλώσεις. Από τον φίλο μου τον γερω-δάσκαλο η παρέμβαση.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ αστυνόμευση σε λίγο… Περισσότερη αστυνόμευση σε λίγο… Περισσότερη αστυνόμευση σε λίγο… Θυμάστε το προ διετίας παλιό γραμμόφωνο με την κολλημένη βελόνα; Αν όχι, καιρός να τη θυμηθείτε.
ΠΗΓΑΙΝΕ για μαλλί και βγήκε κουρεμένη. Για την Κυβέρνηση, το Υπουργείο Οικονομικών συγκεκριμένα, ο λόγος. Ούτε λίγο ούτε πολύ ξεπερνούν το ένα δισ. ευρώ οι επιστροφές φόρου προς τους πολίτες, γεγονός που αποδίδεται κυρίως στο μέτρο των αποδείξεων.
ΜΑΛΛΙΑ η μαλιά; Με ένα ή με δύο ´λ´ η λέξη με ρώτησε από τηλεφώνου, για να μου κάνει πλάκα επειδή την είδε στα ´Πεταχτά´ τις προάλλες με ένα. Εξαρτάται αν ο πνιγμένος, για τον οποίο κάνει λόγο η παροιμία, έχει λίγα ή πολλά, του απάντησα…
´ΤΟ ΚΡΗΤΙΚΟ γαμοπίλαφο κατά πάσα πιθανότητα πρέπει να είναι μια επιβίωση του ιταλικού ριζότο από την εποχή της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας που οι Κρητικοί υιοθέτησαν με τον δικό τους τρόπο. Προσφέρεται στους γάμους (σ.σ.: και όχι μόνο) για ευγονία και πλούτο (αυτό συμβολίζει το ρύζι). Για τους ίδιους λόγους στο μεγάλο καζάνι βράζονται κρέας γίδας και κόκορα´. (www.mediasoup.gr).
TA ΠΑΝΤΑ όλα μπορεί να τα μάθει κανείς ´γκουγκλάροντας´ (τι λέξη!) στο Διαδίκτυο. Τον ρόλο του γέρου, τον οποίο γέρο αν δεν τον είχαμε έπρεπε να τον αγοράσουμε, τον παίζουν σε μερικές περιπτώσεις τη σήμερον ημέρα οι μηχανές αναζήτησης στο Διαδίκτυο.
ΤΡΙΑ ακόμα μαθητικά μαργαριτάρια για σήμερα. α) Εικονομαχίες ήταν οι μάχες που έκαναν οι λαοί για τις εικόνες. Οποιος κέρδιζε τις μάχες, κέρδιζε και τις εικόνες. β) Οι Ελληνες εφεύρεσαν τη γεωμετρία για να αποφύγουνε την άλγεβρα που ήταν αράπικη γ) Ο Κορινθιακός κόλπος ευρίσκεται τελείως κατά μήκος.
´[…]Στο βάθος ένας ήλιος κόκκινος σαν αίμα,/ στέκει σκεπτικός,/ κουρασμένος απ? το αιώνιο ταξίδι του./ Δύο συννεφάκια που αχνά αρχίζουν να μαυρίζουν/ του συμπαραστέκονται./ Βουβή κι η δική μου ματιά,/ Ακίνητη… προκλητικά καρφωμένη στον ορίζοντα. Σε λίγο θ? αρχίσει η συμφωνία/ των Αγγέλων σε Ντο ελάσσονα´.
Από το ποίημα ´Η συμφωνία των Αγγέλων´ του Γιάννη Ανδρεόπουλου.
ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!
(http://petaxta.blogspot.com)