Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

Φωτισμός και φανάρια

´Η λειτουργία των φωτεινών  σηματοδοτών εδώ στον κόμβο των Μουρνιών στην είσοδο της πόλης, έρχεται να επιλύσει ουσιαστικά ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα οδικής ασφάλειας στην περιοχή μας, μετατρέποντας την άλλοτε διασταύρωση «καρμανιόλα»
σ’ έναν ασφαλή κυκλοφοριακό κόμβο´.
Αυτά τόνισε ο δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, κατά την τελετή έναρξη της λειτουργίας του νέου δημοτικού φωτισμού και των φωτεινών σηματοδοτών, χθες το πρωί στον κόμβο Μουρνιών.
Ο ίδιος υπογράμμισε ότι ´από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε τον Δήμο ήταν για εμάς απαραίτητη η ανάγκη για άμεση παρέμβαση στην  άρση της επικινδυνότητας που υπάρχει στον κόμβο της Αγίας Μαρίνας. Ανεξάρτητα από τις συνεχείς ενέργειές μας για την ωρίμανση του μεγάλου αυτού έργου, προχωρήσαμε με ίδια μέσα και πόρους και βεβαίως με τη συναίνεση των παρόδιων ιδιοκτητών, τους οποίους και ευχαριστώ, στην αναγκαία διαπλάτυνση του δρόμου, στην κατασκευή της απαραίτητης αντιπλημμυρικής υποδομής, στον ηλεκτροφωτισμό του κόμβου και στη φωτεινή σηματοδότησή του. Ετσι με την προσωρινή λειτουργία του κόμβου και μέχρι την ένταξη στο ΕΣΠΑ για την ολοκλήρωσή του, διασφαλίζουμε την ασφάλεια στον εν λόγω κόμβο, στον οποίο τόσα χρόνια καταγράφουμε μόνο τροχαία ατυχήματα και θύματα´. Ο κ. Σκουλάκης ευχαρίστησε τον ανιπεριφερειάρχη, κ. Απόστολο Βουλγαράκη, τα συνεργεία του Δήμου και της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. καθώς και τον εργολάβο ασφαλτικών εργασιών του Δήμου Χανίων, για τη σπουδαία συμβολή τους στην ολοκλήρωση αυτού του σημαντικού έργου. Να σημειωθεί ότι με τη λειτουργία των φωτεινών σηματοδοτών στον κόμβο Μουρνιών επιτυγχάνεται με τον καλύτερο και ασφαλέστερο τρόπο η διασύνδεση του κέντρου της πόλης με τη νέα εθνική οδό στον κόμβο αυτόν, που περιλαμβάνει ανεξάρτητη είσοδο προς την πόλη των Χανίων από την οδό Μουρνιών – Αναπαύσεως και έξοδο απ’ αυτήν μέσω της επέκτασης της οδού Ζυμβρακάκηδων με παράλληλο κόμβο στην οδό Αγίας Μαρίνας.
Ο κ. Σκουλάκης ήταν ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την επιτυχή και σε γρήγορο χρονικό διάστημα ολοκλήρωση του έργου του κόμβου.
Αγιασμό στο σημείο τέλεσε ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου, κ. Δαμασκηνός, ενώ το ´παρών´ έδωσαν μεταξύ άλλων ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, Χαράλαμπος Δουλγεράκης, οι αντιδήμαρχοι Χανίων, ο γενικός γραμματέας του Δήμου Χανίων, Γαβριήλ Κουρής, ο περιφερειακός σύμβουλος Τάσος Κουρουπάκης ως εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, δημοτικοί σύμβουλοι, σύμβουλοι των Δημοτικών Κοινοτήτων Χανίων, Μουρνιών και Νεροκούρου και υπηρεσιακοί παράγοντες.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα