Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Επιμέλεια:
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΙΧΕΛΙΟΥΔΑΚΗΣ

Ο πρώην πρόεδρος του ΕΟΤ!
Νέος γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης τοποθετήθηκε, με απόφαση του πρωθυπουργού, κ. Γιώργου Παπανδρέου και του υπουργού, κ. Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, ο δικηγόρος, κ. Νικόλαος Κανελλόπουλος.
Ο κ. Κανελλόπουλος κατείχε τη θέση του προέδρου του ΕΟΤ και ήταν ο 43ος (ή 44ος, αν δεν κάνουμε λάθος) από τη μεταπολίτευση (Ιούνιος 1974…) μέχρι και προχθές.
´Ακέφαλος´ λοιπόν, ο Ελληνικός Οργανισμός, αφήνοντας ´ανοιχτά´ μέτωπα στον ΕΟΤ τη στιγμή, που η εικόνα του ελληνικού τουρισμού πλήττεται επικίνδυνα, όπως έγραψε την Πέμπτη (7/7) η έγκυρη οικονομική ´Ναυτεμπορική´.
Μέχρι να ορισθεί ο αντικαταστάτης του, χρέη προέδρου του Οργανισμού θα εκτελεί ο αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΤ, Α. Κεραστάρης.
– Γενικός γραμματέας ΕΟΤ παραμένει ο κ. Γιώργος Κολέτσος.

Πωλούνται βουνά!
Δεν κάνουμε πλάκα, είναι αληθινή η είδηση και δεν αφορά, φυσικά, κάποια από τα δικά μας βουνά. Δείτε για να διαπιστώσετε τι γίνεται στην Αυστρία.
Η κρατική αυστριακή εταιρεία διαχείρισης ακινήτων ΒIG θα βγάλει στο σφυρί δύο βουνά με εκπληκτική θέα, το Grosse Kinigat και το Rossokopt ύψους 2.600 μέτρων στις Carnic Alps με τίμημα μόλις 121.000 ευρώ, με την προϋπόθεση ότι οι νέοι ιδιοκτήτες θα επιτρέπουν την ορειβασία και δεν θα περιφράξουν τις κορυφές των βουνών.
Το ωραίο είναι ότι η αυστριακή εταιρεία έχει ήδη λάβει περισσότερες από 20 προσφορές.

Πάμε Ολλανδία;
Το θέμα που θα διαβάσετε αφορά κυρίως τον πρωτογενή τομέα του τόπου μας και φυσικά όλους εκείνους που ασχολούνται με τον τουρισμό, τον τουρισμό υπαίθρου κ.ά.:
«Πιάνουν» δουλειά τα γραφεία εξωτερικού του EOT. Η αρχή γίνεται με την Ολλανδία, στην οποία πραγματοποιήθηκε ειδική εκδήλωση για την προώθηση της Ελλάδας στη συγκεκριμένη αγορά, στην οποία το ´παρών´ έδωσε ο γενικός γραμματέας του EOT, Γιώργος Κολέτσος. Μάλιστα, στο πλαίσιο της λειτουργίας του  γραφείου του EOT στο Άμστερνταμ, από τον Σεπτέμβριο θα λειτουργεί μόνιμος εκθεσιακός πολυχώρος, που θα παρέχει τη δυνατότητα σε ελληνικές επιχειρήσεις να πραγματοποιούν θεματικές παρουσιάσεις, αλλά και σε μεγάλους πολιτιστικούς οργανισμούς να προσεγγίζουν την ολλανδική αγορά. Ν.Λ.».

Η Aeroflot σε ιδιώτες
Στη λίστα των εταιρειών που πρόκειται να ιδιωτικοποιήσει, η ρωσική κυβέρνηση, θα προσθέσει στον εθνικό τη αερομεταφορά της, την Aeroflot. Ναι σωστά το διαβάσατε. Ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών, μάλιστα, ο κ. Αλεξέι Κούντριν, κατονόμασε επίσης την εταιρεία Sovcomflot, η οποία ελέγχει ένα μεγάλο στόλο από εμπορικά αεροσκάφη, ως την επομένη που θα ιδιωτικοποιηθεί.

Οι ξενοδόχοι Χαλκιδικής…
…στέλνουν -εμείς προσυπογράφουμε, πάντως- το μήνυμα και αν πιστεύουν οι δικοί μας ότι μπορούν να εφαρμόσουν ένα γρήγορο πρόγραμμα, το τρίμηνο Σεπτέμβριος -Οκτώβριος – Νοέμβριος, ας το προχωρήσουν.
Τι γράφουν τα ´Ταξίδια, εκδρομές και εξορμήσεις´ της Κυριακάτικης Μακεδονίας;
«Συνεχίζονται οι στοχευμένες προωθητικές ενέργειες της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής, με την άφιξη πρόσφατα δύο ομάδων 20 Ιταλών τουριστικών πρακτόρων, οι οποίοι γνώρισαν τη Χαλκιδική. Οι Ιταλοί πράκτορες επισκέφθηκαν 13 ξενοδοχεία όλων των κατηγοριών, κάθε περιοχής του Νομού και δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την περιοχή και από τον επαγγελματισμό των ξενοδόχων. Ανάλογη κίνηση πραγματοποίηση η Ε.Ξ.Χ. Και με μεγάλο γερμανικό τουριστικό οργανισμό».

Σημειώστε κι αυτό:
Η Ryanair ξεκινάει απευθείας πτήσεις, Θεσσαλονίκη – Μπάρι, από την 1η Νοεμβρίου και μάλιστα τρεις φορές την εβδομάδα, συνδέοντας τη Θεσσαλονίκη για πρώτη φορά στην αεροπορική ιστορία της, με τη νότια Ιταλία και τον συγκεκριμένο προορισμό.
Να συνεχίσουμε;
Το Μπάρι είναι ο τρίτος προορισμός στην Ιταλία, που θα συνδέει, τη χειμερινή περίοδο η Ryanair από Θεσσαλονίκη, μετά το Μιλάνο και τη Ρώμη.
Τέλος:
Η Easyjet επεκτείνει το Θεσσαλονίκη – Παρίσι, μέχρι τέλη Οκτωβρίου.
Φεστιβάλ Νάξου
Αν σκέφτεστε να περάσετε μερικές ημέρες στη Νάξο, σημειώστε το 11ο Φεστιβάλ Νάξου, που διοργανώνεται φέτος από τις 23 Ιουλίου μέχρι και τις 2 Σεπτεμβρίου 2011. Με πολλές και ενδιαφέρουσες μουσικές και θεατρικές εκδηλώσεις.
Περισσότερα: www.naxosfestival.gr

200 Airbus – Easyjet!
Όλη η Ευρώπη θα γίνει πορτοκαλί και δεν έχουν άδικο! Αυτή είναι και η επιθυμία των αφεντικών του πορτοκαλί γίγαντα χαμηλού κόστους, της Easyjet, όπως ανακοινώθηκε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Τουλούζη για την παραλαβή του 200ού Airbus της Easyjet, που συμβολικά ήταν βαμμένο όλο πορτοκαλί.
Η Easyjet παρέλαβε το πρώτο της αεροσκάφος τύπου Airbus A-319 τον Σεπτέμβριο 2003 και έκτοτε η Airbus της παραδίδει, κατά μέσο όρο, ένα αεροσκάφος ανά 14 ημέρες.

Ενα ακόμα Μουσείο
Πολύ σύντομα η περιοχή του Δήμου Περάματος στον Πειραιά, θ’ αποκτήσει το δικό του Μουσείο, συμβολικό για τον τόπο: ´Μουσείο Ναυπηγικής´.
Στις 5 Ιουλίου 2011 δημοπρατείται η «διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου και λοιπές εργασίες για την ολοκλήρωση κατασκευής», οι οποίες πρέπει να ολοκληρωθούν σε τρεις μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.
Προϋπολογισμός: 342.088.

Εργα στο Ηράκλειο
Α. «Βελτίωση βατότητας δρόμου Κρουσώνα – Λιβάδι», με προϋπολογισμό 301.000, στις 5 Ιουλίου 2011 από το δήμο Μαλεβιζίου.
Β. Από τον ίδιο Δήμο δημοπρατείται την ίδια μέρα το έργο «Δίκτυα Ύδρευσης – Αποχέτευσης Ροδιάς», με προϋπολογισμό 2.807.000.

Αξιοποίηση ακινήτου
Διαγωνισμό για την αξιοποίηση με μακροχρόνια μίσθωση του ακινήτου «Κτήμα Καλών Νερών Μαγνησίας», δημοσίευσε η «Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα Α.Ε.».
Η διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται τα πενήντα έτη, ενώ η Δεσμευτική Προσφορά την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011.
* Περισσότερα στην ιστοσελίδα: www.etasa.gr της ΕΤΑΑΕ.

Μοναδικός για το 2011, ο Οδηγός για τα Χανιά
Μόλις εκυκλοφόρησε, με 242 σελίδες και διαστάσεις τέτοιες που διευκολύνουν τον αναγνώστη – επισκέπτη, ντόπιο και Έλληνα, που ζει στην πατρίδα είτε είναι Έλληνες της διασποράς, με το πάθος που τους διακρίνει.
Επιμένουμε στη διευκόλυνση του αναγνώστη / επισκέπτη γιατί αυτό είναι που μετρά ιδιαίτερα, ώστε μελετώ-ντας τον, να καταστρώσει τα σχέδια που επιθυμεί να επισκεφθεί.
Να δει μνημειακούς χώρους αλλά να κάνει και μικρές αποδράσεις, προς την ενδοχώρα του Νομού, όταν έχεις να κάνεις με την πόλη (παλιά και νέα), μόλις που βραβεύτηκε, για μια ακόμη φορά, πρώτος προορισμός. Και να θαυμάσεις μια ύπαιθρο με φιλόξενους κατοίκους και απαράμιλλη ομορφιά, που δεν την βρίσκεις εύκολα, για σύγκριση, στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Άριστη εκτύπωση, κείμενα λιγόλογα αλλά μεστά και φωτογραφικό υλικό, που δεν το αντικρίζεις ούτε στα καλύτερης ποιότητας καρτ ποστάλ. Με βαρύ ιλουστρασιόν χαρτί, που δεν χάνει τη φρεσκάδα του στο χρόνο και την ταλαιπωρία της χρήσης.
Ιδανικό βοήθημα στους Έλληνες επισκέπτες, βολικό σ’ αυτούς που μας έρχονται από τα πέρατα του κόσμου. Και πολύ καλό «ευαγγέλιο» για δώρο στους δικούς μας, συγγενείς, φίλους, παλιούς συμμαθητές / συμμαθήτριες που επέλεξαν τη ξενιτειά, μα και τους γνωστούς που συναντήσαμε κάποια στιγμή, σε ταξίδια μας σε ευρωπαϊκές πόλεις, στις ΗΠΑ ή στην Αυστραλία. Να σημειώσουμε τα περιεχόμενα, χρήσιμα για τον καθένα, για τη διευκόλυνση της επιλογής που σας προσφέρεται:
* Ιστορικό πόλης Χανίων
* Αρχαιολογικός περίπατος στην πόλη
* Η πόλη έξω από τα τείχη
* Μουσεία
* Πού και τι θα αγοράσετε
* Στιβανάδικα
* Κρητικό μαχαίρι
* Θεοτοκοπούλου (Τοπανάς)
* Σπλάντζια (Ιστορικό – Καταστήματα)
* Ξενοδοχεία
* Κρητική διατροφή
* Τουριστικά γραφεία
* Εστιατόρια
* Καφέ – Μπαρ
* Κουμ – Καπί (Ιστορικό – Καταστήματα)
* Νέα Χώρα
* Τάφοι Βενιζέλων
* Ακρωτήρι
* Σούδα – Απτέρα – Μαλάξα – Κεραμειά
* Μουρνιές – Θέρισο
* Αγ. Απόστολοι – Αγ. Μαρίνα
* Πλατανιάς – Γεράνι
* Παλαιόχωρα – Γαύδος
* Αποκόρωνας
* Σφακιά – Φραγκοκάστελλο – Φαράγγι Σαμαριάς
* Σούγια – Λισσός
* Χρήσιμες πληροφορίες και τηλέφωνα
Περισσότερα: www.chaniaguide.gr

Δεν είναι η πρώτη φορά!
Η φωτογραφία αυτή που δείχνει «μια θεαματική βουτιά, άνθρωποι και ταύρος, να καταλήγουν στη θάλασσα» δεν είναι πρωτόγνωρη. Αφού αυτός είναι ο απώτερος στόχος στο φεστιβάλ «Ταύροι και θάλασσα», στην πόλη Ντένια της Ισπανίας.
Σημειώστε στο ημερολόγιο του 2012, για μια επίσκεψη εκεί. Για να μας πείτε πώς καταλήγει ο ταύρος, στο τέλος της «παράστασης».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα