Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

Αγώνας δρόμου για αποφυγή της χρεοκοπίας

Ουάσινγκτον
Σε αγώνα δρόμου για να πείσουν τόσο τους Δημοκρατικούς όσο και τους Ρεπουμπλικανούς βουλευτές να καταλήξουν σε συμφωνία για το όριο δανεισμού των ΗΠΑ έχουν επιδοθεί τα τελευταία 24ωρα ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Τζον Μπόνερ. Και οι δύο έχουν να αντιμετωπίσουν έντονες αντιδράσεις στους κόλπους των παρατάξεών τους, τη στιγμή που ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά για έναν συμβιβασμό – σωτηρία της αμερικανικής οικονομίας.
Τόσο ο πρόεδρος των ΗΠΑ όσο και ο Ρεπουμπλικανός Τζον Μπόνερ φαίνεται να έχουν συμφωνήσει πως η αύξηση του ορίου δανεισμού, για να αποφευχθεί η χρεοκοπία, συνεπάγεται όχι μόνο την αναθεώρηση του φορολογικού συστήματος, αλλά και περικοπές δαπανών ύψους πολλών τρισεκατομμυρίων δολαρίων.
Το βράδυ της Πέμπτης, ο Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε εσπευσμένα στον Λευκό Οίκο τους Δημοκρατικούς βουλευτές που μετέχουν στις διαπραγματεύσεις, σε μία προσπάθεια να κάμψει τις αντιδράσεις τους απέναντι στην ενδιάμεση συμφωνία, που φαίνεται να κερδίζει έδαφος τα τελευταία 24ωρα, και η οποία προβλέπει μείωση του ελλείμματος κατά 3 τρισ. δολάρια σε ορίζοντα δεκαετίας, μέσω της περικοπής δαπανών αλλά χωρίς την ταυτόχρονη αύξηση της φορολογίας.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα