Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

Μία συνέντευξη της ΠΑΣΥ

Κύριε διευθυντά,
σε φύλλο της έγκριτης εφημερίδας σας της 12/7/11, αγροτικοί σύλλογοι που πρόσκεινται στην ΠΑΣΥ, σε συνέντευξή τους, η οποία ταυτόχρονα μεταδόθηκε και σε τηλεοπτικό κανάλι της πόλης μας στην προσπάθειά τους να στηρίξουν ένα καταγγελτικό λόγο καταλήγουν σε ένα συφερτό δυσφημιστικής και συκοφαντικής προσπάθειας ενάντια στη δικαιοσύνη, στη νέα προσωρινή και διορισμένη διοίκηση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων και με ιδιαίτερα εμπαθή τρόπο κατά του νέου προέδρου της.
Στην προσπάθειά τους αυτή προσπαθούν να αποκρύψουν μια σειρά γεγονότων που μεσολάβησαν από την περιπετειώδη εκλογοαπολογιστική συνέλευση μέχρι και την ημέρα εκδίκασης των ενστάσεων στο Πρωτοδικείο Χανίων. Να συγκαλύψουν την πολιτικά αδιέξοδη στάση τους σε όλες τις φάσεις που αποσκοπούσε στον 100% έλεγχο και χειραγώγηση του συνδικαλιστικού κινήματος των αγροτών.
Πράγματι, στη Γενική Συνέλευση δημιουργήθηκαν μια σειρά από αδιέξοδα, στα οποία οι ίδιοι δεν είναι αμέτοχοι.
Αφού διαπιστώθηκε η ελλιπής εκπροσώπηση αγροτικών συλλόγων, οι πολλές φορές αδιαφανής εκπροσώπησή του, η Γ.Σ. αποφάσισε και μετά την παραίτηση του απερχόμενου διορισμένου προέδρου κ. Χαλακατεβάκη, τη μη διεξαγωγή εκλογών. Την εκλογή μιας 15μελούς επιτροπής, η οποία θα προσφύγει στο Πρωτοδικείο για προσωρινό διορισμό μέχρι να δοθεί ο χρόνος να κινητοποιηθούν όλοι, το δυνατόν, οι αγρότες στους Α/βάθμιους αγροτικούς συλλόγους και μέσω διαφανών διαδικασιών να εκλέξουν νέους αντιπροσώπους. Μετά από πολλές και πιεστικές παροτρύνσεις για να συμμετέχουν στην επιτροπή αυτή και οι εκπρόσωποι από τους συλλόγους που ήλεγχε η ΠΑΣΥ, αυτοί δεν δέχτηκαν αλλά συνέστησαν δική τους αυτόνομη επιτροπή.
Στο Πρωτοδικείο έγινε προσφυγή και από τις δύο επιτροπές και στην διάρκεια εκδίκασής των έγινε προσπάθεια από τους συνηγόρους συμβιβαστικής λύσης, η οποία δεν ευδοκίμησε διότι η απαίτηση των εκπροσώπων τής ΠΑΣΥ ήταν να καταλάβουν τα των εκπροσώπων, δηλαδή στους 15 συμβούλους οι 10 να είναι της ΠΑΣΥ.
Μετά από αυτά, το δικαστήριο έκρινε ό,τι έκρινε και σήμερα αυτοί διαμαρτύρονται και καταγγέλλουν επιτιθέμενοι σε προσωπικό επίπεδο.
Για μας είναι ολοφάνερο ότι η ΠΑΣΥ εσκεμμένα επεδίωξε και μεθόδευσε όλη την παραπάνω διαδικασία.
Οτι αυτή δεν ξεφεύγει από τους γενικούς πολιτικούς της στόχους. Οτι ο κύριος στόχος τους είναι, δοθείσης της ευκαιρίας, η απόλυτη και άνευ όρων χειραγώγηση του αγροτικού κινήματος.
Εμείς, κύριοι της ΠΑΣΥ, επιδιώκουμε και παλεύουμε για ακριβώς τα αντίθετα. Πρώτα και κύρια μας ενδιαφέρει η επαναδραστηριοποίηση όλων των αγροτών και ιδιαίτερα των ηλικιακά νέων αγροτών. Ο απεγκλωβισμός του αγροτικού κινήματος από τον κομματικό εναγκαλισμό, ο οποίος για 30 και πλέον χρόνια κυριάρχησε και είχε σαν αποτέλεσμα τα σημερινά αδιέξοδα και την απαξίωση του Αγροτικού Κινήματος.
Για μας είναι ξεκάθαρο ότι τα μονόχρωμα πολιτικά σχήματα έχουν τελειώσει, οι αγρότες θα πρέπει από ?δω και στο εξής να εκπροσωπούνται με γνώμονα τα δικά τους και ταξικά συμφέροντα.

Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία
Το προεδρείο της Ο.Α.Σ. Ν. Χανίων

«Η ΕΝΟΤΗΤΑ»

Ο πρόεδρος, Μπικάκης Γιώργος
Ο αντιπρόεδρος, Τζατζάνης Αλέκος
Ο γραμματέας, Βαρουξάκης Μανώλης


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα