Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

Ταλαιπωρίες και μετά… θάνατον

Κύριε διευθυντά,
στις 7-6-2011 και ώρα 21.45 έφυγε από τη ζωή η γυναίκα μου, ετών 52, που νοσηλευόταν στο ογκολογικό τμήμα του Γ.Ν.Χ., μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.
Η συνεννόηση που είχα με το Γραφείο Τελετών, κατόπιν εισηγήσεως του γιατρού υπηρεσίας, ήταν ότι η σορός θα παραμείνει στο ψυγείο του Νεκροτομείου το βράδυ, λόγω υψηλών θερμοκρασιών και θα την μετέφερε το Γραφείο στις 07.00 στο σπίτι.
Στις 23.45 ειδοποιήθηκα από τον υπεύθυνο του Γραφείου Τελετών, ότι δεν του επιτρέπουν να τακτοποιήσει, ως είθισται, τη νεκρή.
Διότι το Νεκροτομείο ήταν κλειστό από 22.00 έως 07.00 της επόμενης μέρας μετά από εσωτερικό έγγραφο του Υποδιοικητή του Νοσοκομείου κ. Νικολαράκη, προς τον προϊστάμενο του Νεκροτομείου.
Μετά από μεγάλες προσπάθειες και τηλεφωνικές επικοινωνίες εμού και των συγγενών μου, καταφέραμε (χατιρικά, όπως μας είπε ο φύλακας του Νεκροτομείου), ο οποίος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υποδιοικητή του Νοσοκομείου, να επιτραπεί στον υπεύθυνο του Γραφείου Τελετών να τακτοποιήσει τη σορό.
Εάν δεν είχαμε κάνει τις ενέργειες αυτές, η γυναίκα μου θα παρέμενε όλο το βράδυ στο παρεκκλήσι του Νεκροτομείου, εκτός ψυγείου.
Την επομένη της κηδείας, ο κουμπάρος μου μετέβη στο Νοσοκομείο και ζήτησε εξηγήσεις από τον Υποδιοικητή, ο οποίος του έδειξε ένα έγγραφο εσωτερικής αλληλογραφίας από το Γραφείο του προς τον προϊστάμενο του Νεκροτομείου.
Κανένα Γραφείο Τελετών δεν είχε ενημερωθεί εγγράφως για την συγκεκριμένη διαταγή, διότι δεν είχε υποχρέωση να το κάνει, όπως μας είπε ο ίδιος.
Στη συζήτηση που είχε ο κουμπάρος μου με τον κ. Νικολαράκη, ότι θα ενημερωθεί ο Εισαγγελέας για το παραπάνω περιστατικό, μας είπε κυνικά και ειρωνικά ´ό,τι και να κάνετε η υπόθεση θα πάει στο αρχείο´.
Με την κατάθεση ψυχής που κάνω, ενημερώνω τους Χανιώτες, ότι εάν πεθάνει ένα συγγενικό τους πρόσωπο στο Νοσοκομείο μετά τις 22.00 η σορός του δεν μπορεί να παραδοθεί στους οικείους παρά μετά τις 07.00 της επόμενης μέρας.
Είμαι κι εγώ ένας ψηφοφόρος που με την ψήφο μου έχω συμβάλει… στην ευημερία αυτού του τόπου.
Με την ψήφο μου έχω στείλει στη Βουλή των Ελλήνων τους αντιπροσώπους του Νομού μας, οι οποίοι με τη σειρά τους τοποθετούν σε υπεύθυνες θέσεις άτομα… ικανά όπως και ο κ. Νικολαράκης (ενημερωτικά είναι απόστρατος της ΕΛ.ΑΣ), που αντί να επιλύει τα προβλήματα του κόσμου, με τη συμπεριφορά του δημιουργεί περισσότερα.

Ο σύζυγος
Εμμ. Μαριανάκης


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα