Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

Από την εφηβεία εμφανίζεται ο σακχαρώδης διαβήτης

´Ο σακχαρώδης διαβήτης σύμφωνα με νεότερες μελέτες εμφανίζεται πολύ συχνά από την εφηβική ηλικία και ένας από τους βασικούς παραγοντες που συμβαίνει αυτό είναι η κληρονομικότητα´.   
Αυτό επεσήμανε η διαιτολόγος – διατροφολόγος, Ευαγγελία Τσουρουνάκη, μιλώντας χθες σε εκδήλωση για τη σχέση σακχαρώδη διαβήτη και  διατροφής, στο ΚΑΠΗ Κουνουπιδιανών.
Η ίδια μιλώντας στα ´Χ.Ν.´ υπογράμμισε ότι ´ακολουθώντας μερικούς κανόνες σωστής διατροφής και, με την κατάλληλη εκπαίδευση μπορεί κάποιος να ρυθμίσει το σάκχαρό του, ώστε να μπορεί να συμμετέχει σε κάθε κοινωνική εκδήλωση χωρίς φόβο. Αυτό που διαφέρει στη διατροφή ενός διαβητικού ασθενούς, είναι οι ποσότητες που μπορεί να καταναλώνει σε συγκεκριμένες κατηγορίες τροφίμων και ασφαλώς η ποσότητα και η ποιότητα των γλυκών´. Από την πλευρά της η πρόεδρος του ΔΟΚΟΙΠΠ Χρύσα Μακράκη – Χαριτάκη σημείωσε ότι ´ο κύκλος θεμάτων που αφορούν ζητήματα υγείας και που απασχολούν κυρίως ανθρώπους της τρίτης ηλικίας και όχι μόνο, θα συνεχιστούν σε τακτά διαστήματα σε όλα τα ΚΑΠΗ´, ενώ τόνισε ότι ´σκοπός του Δήμου Χανίων και του ΔΟΚΟΙΠΠ, είναι η αναβάθμιση των ΚΑΠΗ, ώστε οι ηλικιωμένοι που περνάνε δημιουργικά την ώρα τους να μην αισθάνονται ξεκομμένοι από το κοινωνικό σύνολο και ότι  ένα χέρι βρίσκεται πάντα δίπλα τους να τους αγκαλιάσει, να τους συμβουλέψει αλλά και  να τους διασκεδάσει´.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα