Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

Συσσίτιο για άπορους

Ξεκίνησε και επίσημα χθες το πρωί, με αφορμή την  εορτή του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, η έναρξη του κεντρικού συσσιτίου της Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου.
Τα εγκαίνια ξεκίνησαν με Αγιασμό, ο οποίος τελέστηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο της Μητρόπολης από τον σεβασμιώτατο μητροπολίτη κ. Δαμασκηνό.
Μετά το τέλος του Αγιασμού ο κ. Δαμασκηνός, μιλώντας στους παρευρισκομένους, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι ´οι συγκυρίες που υπάρχουν τις ημέρες που διανύουμε, η οικονομική κρίση, το μεγάλο χρέος του κράτους, πλήττουν ολοένα και περισσότερο τις ασθενέστερες τάξεις των ανθρώπων της περιοχής μας. Αυτή την εποχή, λοιπόν, επέλεξε η Μητρόπολή μας να ξεκινήσει μια προσπάθεια ανακούφισης εκείνων που ενίοτε στερούνται και αυτή την καθημερινή τροφή´.
Ο κ. Δαμασκηνός υπογράμμισε ότι  ´σκοπός, λοιπόν, του συσσιτίου είναι να συμβάλλουμε και εμείς στις προσπάθειες της τοπικής κοινωνίας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού, ώστε να ανακουφίσουμε τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού με όσο το δυνατό διακριτικότερο τρόπο διακονίας, σεβόμενοι πρωτίστως τα πρόσωπά τους´.
Ο ίδιος πρόσθεσε ακόμα: ´Ξεκινήσαμε με τη διανομή περίπου 200 μερίδων, με δυνατότητα να φτάσουμε τις 400 μερίδες φαγητού καθημερινά´. Ο σεβασμιώτατος ευχαρίστησε για την προσφορά τους την κα Παναγιώτα Φαλδαμή, τον κ. Χαράλαμπο Πορτάλιο καθώς και τις Ενορίες, στις οποίες ανήκουν οι Ιεροί Ναοί των Εισοδίων, Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Νέας Χώρας, Αγίου Νεκταρίου Παχιανών, Αγίου Γεωργίου Κατσιφαριανών, οι οποίες προσφέρουν καθημερινά συσσίτια σε απόρους της πόλης μας.
Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης, τόνισε ότι ´προσωπικά, αλλά και ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας, θα συμμετάσχω στην προσπάθεια που έχει ξεκινήσει η Ιερά  Μητρόπολη για την ανακούφιση όσων έχουν την ανάγκη μας´.
Η αντιδήμαρχος Χανίων, Χρυσούλα Χατζηδάκη, σημείωσε ότι ´η πρωτοβουλία αυτή της Ιεράς Μητρόπολης αποτελεί μια αχτίδα φωτός για την κοινωνία στην οποία ζούμε, σε μια εποχή που η οικονομική συγκυρία δίνει μια αυξητική τάση σε όλους όσοι έχουν καθημερινά ανάγκη´.
Στη συνέχεια παρατέθηκε γεύμα προς τους παρευρισκομένους.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα