Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

Ολοκληρώθηκε το φεστιβάλ Τουρισμός, Γη και Πολιτισμός

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες βράδυ στον Δήμο Πλατανιά το 1ο φεστιβάλ ´Τουρισμός, Γη και Πολιτισμός´.
´Το εγχείρημα του Δήμου Πλατανιά με τη διοργάνωση του 1ου φεστιβάλ «Τουρισμός, Γη και Πολιτισμός» είχε ως στόχο να προσφέρουμε ένα μικρό λιθαράκι σε αυτό που λέγεται ανάπτυξη σε επίπεδο τοπικών προϊόντων καθώς και στον πολιτισμό μας´.
Αυτό τόνισε ο δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης, στην τελετή λήξης του φεστιβάλ, που ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ.
Ο ίδιος υπογράμμισε ότι ´καταφέραμε πιστεύω να αγκαλιάσουμε τον μεγάλο Καλλικρατικό Δήμο Πλατανιά με επιτυχία´, ενώ πρόσθεσε ότι ´οι όποιες ατέλειες και προβλήματα, που προέκυψαν, τα έχουμε ήδη καταγράψει, έτσι ώστε του χρόνου να μιλάμε για μια άρτια διοργάνωση´. Ο κ. Μαλανδράκης τελειώνοντας ευχαρίστησε όλους όσοι προσπάθησαν για τη δημιουργία του 1ου φεστιβάλ λέγοντας ότι ´όλοι αυτοί που δούλεψαν και συνεισέφεραν ανιδιοτελώς, αλλά και που το πίστεψαν, σήμερα που τελειώνει το 1ο φεστιβάλ «Τουρισμός, Γη και Πολιτισμός», δικαιώθηκαν. Τους αξίζει, λοιπόν, ένα μεγάλο ευχαριστώ´.
Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Πλατανιά και πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του φεστιβάλ, Νίκος Δασκαλάκης, τόνισε ότι ´ο στόχος του 1ου φεστιβάλ με τίτλο «Τουρισμός, Γη και Πολιτισμός» ήταν να γνωρίσουν οι επισκέπτες, Ελληνες και ξένοι, τα ντόπια κρητικά προϊόντα καθώς και την κρητική διατροφή. Το φεστιβάλ αυτό ήταν ένα μεγάλο βήμα του Δήμου Πλατανιά που στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την ανταπόκριση του κόσμου. Του χρόνου το 2ο φεστιβάλ ευελπιστούμε ότι θα είναι ακόμα πιο πλούσιο τόσο σε εκθέτες όσο και σε διάρκεια´.
Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο περιφερειακός σύμβουλος, Γιώργος Κονταξάκης, ο οποίος τόνισε ότι ´τo εγχείρημα «Τουρισμός, Γη και Πολιτισμός» του Δήμου Πλατανιά πιστεύω ακράδαντα ότι πέτυχε. Αξίζουν, λοιπόν, πολλά μπράβο και συγχαρητήρια σε όλους όσοι δούλεψαν, για να έχουμε όλοι εμείς αυτό το πολύ όμορφο φεστιβάλ´.
Το φεστιβάλ ολοκληρώθηκε με την παράδοση αναμνηστικών  στους εκθέτες των περιπτέρων, ενώ το συγκρότημα των Ηλία Χορευτάκη, βιολί, Στέλιο Ηλιάκη, λαούτο, Βασίλη Νικολουδάκη, κιθάρα και Αντώνη Φιλαδιτάκη, κρουστά, διασκέδασαν τους παρευρισκομένους, ενώ κρητικούς χορούς χόρεψαν παραδοσιακοί Σύλλογοι.  


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα