Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

Σαν σήμερα – 18 Ιανουαρίου

1778…. Ο Aγγλος πλοίαρχος Τζέιμς Κουκ ανακαλύπτει τα νησιά της Χαβάης και τα ονομάζει Σάντουιτς.

1833…. Ο Όθων με τα μέλη της Αντιβασιλείας φθάνουν στο Ναύπλιο, επιβαίνοντες στην αγγλική φρεγάτα “Μαδαγασκάρη”. Τον πρώτο βασιλιά της Ελλάδος συνοδεύουν 4.000 Βαυαροί στρατιώτες. Αποθεωτική υποδοχή.

1919…. Αρχίζει στο Παρίσι η Διάσκεψη Ειρήνης των Βερσαλλιών, που θέτει και επισήμως τέλος στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η Σμύρνη, με την περιφέρεια του Αϊδινίου, παραχωρείται στην Ελλάδα.

1953…. Η Ελένη Σκούρα γίνεται η πρώτη Ελληνίδα βουλευτής. Εκλέγεται στο Νομό Θεσσαλονίκης, υποψήφια του Ελληνικού Συναγερμού.

1965…. Παντρεύονται ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ και η Αλίκη Βουγιουκλάκη στους Δελφούς με τον γάμο τους να αποτελεί το κοσμικό γεγονός της δεκαετίας.

1977…. Γίνεται στο Σίδνεϊ το καταστροφικότερο σιδηροδρομικό ατύχημα στην ιστορία της Αυστραλίας, όταν εκτροχιάζεται αμαξοστοιχία. 83 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους και 210 τραυματίζονται. 2001…. Στη Γαλλία, η Βουλή υιοθετεί ομόφωνα νόμο για την αναγνώριση της αρμενικής γενοκτονίας του 1915. Στην Τουρκία, η κυβέρνηση με ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι ο νόμος θα επιφέρει σοβαρή και διαρκή ζημία στις διμερείς σχέσεις και ανακαλεί τον πρεσβευτή της στο Παρίσι για διαβουλεύσεις, ενώ ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου απευθύνει έκκληση για μποϊκοτάζ των γαλλικών προϊόντων.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα