Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

Εξόρμηση για αίμα

Ακόμα μία αιμοδοσία με τίτλο “Εξόρμηση” πραγματοποίησε χθες το πρωί στο Επιμελητήριο Χανίων, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Χανίων ο “Αγιος Ιωάννης”, σε συνεργασία όπως πάντα με το τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Χανίων.
“Ολα τα περιστατικά στα οποία χρειαστήκαμε αίμα, στο Νοσοκομείο Χανίων, τα αντιμετωπίσαμε με επιτυχία αλλά σε κάποια στιγμή φτάσαμε στα όρια των αποθεμάτων μας”, δήλωσε στα Χ.Ν. η Ανδρονίκη Ζαχαριουδάκη, ιατρός αιματολόγος, διευθύντρια αιμοδοσίας Νοσοκομείου Χανίων, ενώ πρόσθεσε ότι “οι ανάγκες λοιπόν σε αίμα συνεχώς αυξάνονται, όχι μόνο πλέον τους καλοκαιρινούς μήνες, λόγω αυξημένων τροχαίων,  αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς”.
Η κα Ζαχαριουδάκη υπογράμμισε ότι “καλώ όλους τους χανιώτες και χανιώτισσες οι οποίοι είναι υγιείς και μπορούν να προσφέρουν λίγο από το αίμα τους, να προσέρχονται στο τμήμα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου αλλά και στις εθελοντικές αιμοδοσίες που διοργανώνει με επιτυχία ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Χανίων ο “Αγιος Ιωάννης”. Η ίδια ευχαρίστησε την πρόεδρο του Συλλόγου, κα Δέσποινα Ροδουσάκη για τη σημαντική βοήθειά της στο έργο της αιμοδοσίας.
Η κα Ροδουσάκη από την πλευρά της σημείωσε ότι “είναι η πρώτη φορά που ο Σύλλογός μας διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία στο Επιμελητήριο Χανίων” ενώ αναφέρθηκε και στις επόμενες προγραμματισμένες εθελοντικές αιμοδοσίες λέγοντας ότι  “η επόμενη αιμοδοσία του Συλλόγου μας θα πραγματοποιηθεί, στις 14 Σεπτεμβρίου, στα γραφεία του Ταμείου Αλληλοβοηθείας του Σωματείου Εγκαταστατών Ηλεκτρολόγων Ν. Χανίων (Καζαντζάκη 55), ενώ στις 28 Σεπτεμβρίου θα βρεθούμε για 2η φορά φέτος στην Παλαιόχωρα. Την αιμοδοσία αυτή θα την συνδυάσουμε με ημερήσια εκδρομή, αφού όσοι θελήσουν να έρθουν, ο Σύλλογός μας θα διαθέσει για τον σκοπό αυτό λεωφορείο”.
Παράληλα η κα Ροδουσάκη ανακοίνωσε και το πρόγραμμα της 9ης Πανελλήνιας λαμπαδηδρομίας.
“Το απόγευμα της Τρίτης 20 Σεπτεμβρίου, δρομείς θα ξεκινήσουν από το παλιό Δημαρχείο Σούδας, μοτοσικλετιστές από το Ακρωτήρι, καθώς και ποδηλάτες του Συλλόγου “Τάλω” από το παλιό δημαρχείο στο Βαμβακόπουλο και όλοι μαζί θα συγκεντρωθούμε στις 6μ.μ. στην πλατεία Αγοράς, όπου θα υποδεχθούμε τη “φλόγα”. Στη συνέχεια θα περπατήσουμε στην παλιά πόλη, με τελικό προορισμό της “φλόγας” στα γραφεία του Συλλόγου μας, που βρίσκονται στην οδό Τζανακάκη 6.
Καλούμε λοιπόν όλους τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν σε αυτή την τόσο σημαντική εκδήλωση”.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα