Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

Εξοικονόμηση ενέργειας

Σεμινάριο με θέμα τις εξελίξεις στον χώρο της αντλίας και των συστημάτων  θέρμανσης πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο ΤΕΕ Κρήτης.
Το σεμινάριο διοργανώθηκε από τον Σύλλογο  Διπλωματούχων Μηχανολόγων – Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Ν. Χανίων σε συνεργασία με τη γνωστή εταιρεία του χώρου Wilo Hellas. Μιλώντας στα «Χ.Ν.» ο πρόεδρος του Συλλόγου Ν. Χανίων Γιώργος Αρχοντάκης τόνισε ότι «η εξέλιξη που υπάρχει στον τομέα των αντλιών, τα τελευταία χρόνια είναι αρκετά σημαντική καθώς αφορά κυρίως τη σωστή  λειτουργία, με την εξοικονόμηση ενέργειας, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για εμάς εδώ στην Κρήτη και όχι μόνο. Η εξοικονόμηση ενέργειας επιτυγχάνεται με σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα, αλλά και χρήση νέων υλικών κατασκευής των αντλιών. Με τις εξελίξεις επίσης που έχουν γίνει στον κατασκευαστικό τομέα και τη χρήση μοντέρνων υλικών, μπορούμε να μειώσουμε το κόστος κατασκευής των αντλιών, τον όγκο τους, τον χώρο που καταλαμβάνουν καθώς και τον θόρυβο από τη λειτουργία τους».
Ο κ. Αρχοντάκης υπογράμμισε ότι «η Wilo είναι μια πολύ γνωστή γερμανική εταιρεία, η οποία έχει εξειδικευθεί, στην κατασκευή αντλιών, (κυκλοφορητές, για  ζεστό νερό για θερμάνσεις  κτηρίων) κατασκευάζει επίσης πιεστικά συγκροτήματα για την ύδρευση καθώς και πυροσβεστικά συγκροτήματα, και άλλα προϊόντα. Είναι μια κορυφαία εταιρεία στον κλάδο της καθώς δεν υπάρχει σπίτι που να μην έχει κυκλοφορητή της εταιρείας αυτής».
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «έχουμε φτάσει, λοιπόν, με τη χρήση της τεχνολογίας, να έχουμε αντλίες πολύ μεγάλης ισχύος, οι οποίες να καταλαμβάνουν πολύ λιγότερο χώρο, να απαιτούν λιγότερη συντήρηση και το βασικό να κοστίζουν σημαντικά λιγότερα χρηματικά ποσά».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα