Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

Θερμή υποδοχή κρουαζιερόπλοιου

Μεταφέροντας 1.725 επιβάτες κατέπλευσε, χθες το πρωί, στο λιμάνι της Σούδας, για πρώτη φορά, το «Celebrity Constellation», ένα από τα πέντε κρουαζιερόπλοια της εταιρείας «Celebrity Cruises», που θα επισκέπτονται την πόλη μας μέχρι και το τέλος Νοεμβρίου.
Ο καπετάνιος δέχτηκε τους καλεσμένους σε αίθουσα μέσα στο πλοίο, ενώ ο δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, αφού καλωσόρισε το πλήρωμα και τους επιβάτες στα Χανιά και τους ευχήθηκε καλή παραμονή, δήλωσε στα Μ.Μ.Ε. ότι «η ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος του Δήμου μας αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για τη Δημοτική μας Αρχή. Η αύξησή του συνεπάγεται με αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος πλήθους κατηγοριών συμπολιτών μας που επωφελούνται από αυτήν, εργαζόμενοι, παραγωγοί αγροτικών προϊόντων, έμποροι και βιοτέχνες, καταστήματα εστίασης καθώς και τα μέσα μαζικής μεταφοράς (τουριστικά λεωφορεία, ταξί, αστικό ΚΤΕΛ Χανίων)».  
Ο κ. Σκουλάκης υπογράμμισε ότι «το σημαντικό με την τουριστική αγορά της κρουαζιέρας είναι ότι οι αφίξεις ξεκινούν πολύ νωρίς τον Απρίλη και διαρκούν έως τέλος Νοεμβρίου, δηλαδή έχουν διάρκεια, η οποία επεκτείνεται και πέραν της καθιερωμένης τουριστικής περιόδου. Για τον λόγο αυτό, εμείς, ως Δήμος Χανίων, αναπτύσσουμε δράσεις και πρωτοβουλίες με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, που μια από αυτές είναι η αύξηση των αφίξεων κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Σούδας, γιατί αυτό είναι προς όφελος της τοπικής μας οικονομίας και κοινωνίας. Στη συνέχεια έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.
Νωρίτερα, κατά την αποβίβασή τους, οι επιβάτες του πλοίου δοκίμασαν με ευχαρίστηση παραδοσιακά εδέσματα, ενώ απόλαυσαν κρητική μουσική και παραδοσιακούς χορούς από χορευτές του Ομίλου Χανίων «Ο Ψηλορείτης».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα