Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

Καθαρισμός πινακίδων

«Οι ευανάγνωστες και καθαρές πινακίδες οδικής σήμανσης ενισχύουν την οδική ασφάλεια, ενώ παράλληλα είναι και δείγμα πολιτισμού για τον Νομό μας και ολόκληρη την Κρήτη».
Με αυτό το σύνθημα ο Σύλλογος Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (ΠΡΟ.Τ.Α.) προχώρησε σε καθαρισμό των πινακίδων οδικής σήμανσης του Κ.Ο.Κ., προχθές το πρωί, στον κόμβο των Μουρνιών.  
Ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου ΠΡΟ.Τ.Α., Μανώλης Χουρδάκης, τόνισε ότι «έχουμε κουραστεί να βλέπουμε  πινακίδες σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο της Κρήτης μουτζουρωμένες και δεν καταλαβαίνεις τι αναγράφουν. Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι να ευαισθητοποιήσουμε αυτούς, που για ανεξήγητο λόγο καταστρέφουν ή μουτζουρώνουν τις πίνακες του Κ.Ο.Κ. Θα πρέπει να καταλάβουν ότι με αυτές τις ενέργειες δεν κερδίζουν απολύτως τίποτα, εκτός του ότι θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τους οδηγούς, κυρίως τους ξένους επισκέπτες που βρίσκονται στο νησί για διακοπές και όχι μόνο. Εκτός των άλλων οι καθαρές πινακίδες είναι και ζήτημα πολιτισμού για τον τόπο μας και θα πρέπει να τις σεβαστούμε.  
Το τραγελαφικό της όλης αυτής κατάστασης με τις σβησμένες πινακίδες του Κ.Ο.Κ. είναι ότι, αν και πίσω αναγράφουν ότι όποιος προκαλεί ζημιές τιμωρείται με δύο χρόνια φυλάκιση, κανείς δεν έχει συλληφθεί ή τιμωρηθεί».
Ο πρόεδρος του ΠΡΟ.Τ.Α., Ευτύχης Μαυρογένης, ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ότι «αυτή την εβδομάδα θα καταθέσουμε μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τις κατεστραμμένες κάμερες που βρίσκονται στην εθνική οδό. Κάποιοι πήραν τα χρήματα και τις τοποθέτησαν χωρίς ποτέ αυτές να λειτουργήσουν μέχρι σήμερα. Επίσης, το ερχόμενο Σάββατο 8/10, όλοι οι εμπλεκόμενοι Σύλλογοι Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων της Κρήτης θα συναντηθούμε στο Ρέθυμνο με σκοπό τη σύσταση παγκρήτιου οργάνου για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, ώστε όλοι μαζί να βοηθήσουμε όσο καλύτερα μπορούμε στη μείωση των τροχαίων στην Κρήτη».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα