Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

Κρήτη – Κύπρος 2011

Εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο, στο Νεώριο Μόρο, που στεγάζεται ο Ιστιοπλοϊκός Ομιλος Χανίων, έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Κύπρος – Κρήτη 2010 – 2011» που προέκυψε έπειτα από διαγωνισμό τον οποίο διοργάνωσαν, ο Φωτογραφικός Ομιλος ΤΕΥ – ΑΤΗ Κύπρου, η Λέσχης Φωτογραφίας και Κινηματογράφου Χανίων (ΛΕΦΚΙ), το Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων ΟΤΕ Χανίων, η ΕΦΕΤ Κρήτης, σε συνεργασία με τον Ιστιοπλοϊκό Ομιλο Χανίων.
Οπως ανέφερε ο Σαζείδης Χριστάκης, από τον φωτογραφικό όμιλο ΤΕΥ – ΑΤΗΚ «η έκθεση αυτή πρωτοπαρουσιάστηκε στην Κύπρο τον Μάιο. Στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος δεκάδες φωτογράφοι, από την Κύπρο και την Κρήτη, οι οποίοι διαγωνίστηκαν σε 3 κατηγορίες: Το ελεύθερο, τις ανθρώπινες σχέσεις και το αρχιτεκτονικό. Υπήρχε μεγάλη συμμετοχή, αφού δεχτήκαμε πάνω από 1400 έργα. Στην έκθεση παρουσιάζονται 203 φωτογραφίες, οι οποίες επιλέχτηκαν από τρεις καταξιωμένους φωτογράφους».
Η πρόεδρος της Λέσχης Φωτογραφίας και Κινηματογράφου Χανίων, Ελευθερία Σειστάκη υπογράμμισε ότι «η ΛΕΦΚΙ Χανίων μετρά συνεργασία 10 χρόνων με τον φωτογραφικό όμιλο, ΤΕΥ – ΑΤΗΚ, πραγματοποιώντας εναλλάξ  διαγωνισμούς και εκθέσεις φωτογραφίας».
Η έφορος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανίων Στέλλα Κουτσουπάκη, τόνισε ότι «ο Ιστιοπλοϊκός Ομιλος Χανίων, εκτός των θαλασσινών δραστηριοτήτων του, έχει και μια ιδιαίτερη συνεργασία με τον πολιτισμό. Χαιρόμαστε που το ´σπίτι´ του Ομίλου μας, υποδέχεται αυτή την έκθεση». Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 7 Οκτωβρίου, ενώ θα είναι ανοιχτή για το κοινό καθημερινά από  9 π.μ – 10.30 μ.μ. Στα μέσα Νοεμβρίου η έκθεση, θα μεταφερθεί στο Ηράκλειο.  


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα