Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

Η Αθηνά φτερούγισε…

Αθηνά είναι το όνομα της λευκής  κουκουβάγιας που,  λίγο πριν ανοίξει τα φτερά της και χαθεί στο σκοτάδι, «βάπτισαν» οι  μαθητές του Ιδιωτικού Σχολείου του Ναυστάθμου, σε μία μικρή αποχαιρετηστήρια γιορτή που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ, στην παραλία του Ναυστάθμου στη Σούδα.
Η μικρή κουκουβάγια δύο μόλις μηνών που απελευθερώθηκε, διεσώθη και αυτή -όπως αλλωστε πολλά ζώα- χάρη στις προσπάθειες του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων «Η Μικρή Κιβωτός» και της προέδρου του, κας Σίλκε Βρόμπελ.
Οπως δήλωσε στα «Χ.Ν.» η κα Βρόμπελ «την κουκουβάγια την είχαμε βρει τραυματισμένη, σε χωράφι στην περιοχή των Μουρνιών. Τα μέλη του Συλλόγου την περιέθαλψαν της έδωσαν τροφή και φαρμακευτική στήριξη και την στείλαμε στο Κέντρο Περίθαλψης Αγρίων Ζώων στην Πάρο για να αποκατασταθεί πλήρως η υγεία της. Ετσι σήμερα (σ.σ. χθες) έπειτα από αρκετούς μήνες, είναι και πάλι κοντά μας υγιής, έτοιμη να την αφήσουμε να γυρίσει στο φυσικό της περιβάλον».
Νωρίτερα οι μικροί μαθητές άκουσαν με προσοχή την κα Βρόμπελ αλλά και το μέλος του Συλλόγου κα Ελισάβετ Ηλιάκη, για τη ζωή και τις συνήθειες του υπέροχου αυτού  πτηνού. Επίσης, έμαθαν ότι, οι όποιες προκαταλήψεις που συνοδεύουν τις κουκουβάγιες δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια αλλά αντιθέτως είναι ένα ζώο που προσφέρει στον άνθρωπο.
Η κα Βρόμπελ τόνισε ότι «πτηνά όπως η κουκουβάγια είναι ένα είδος που ο αριθμός τους μειώνεται συνεχώς, εξαιτίας της αλόγιστης χρήσης φυτοφαρμάκων. Επίσης, υπάρχουν άνθρωποι που τα θανατώνουν θεωρώντας ότι φέρνουν κακοτυχία. Ας σταματήσει, λοιπόν, αυτή η προκατάληψη γιατί δεν υπάρχει κανένα ίχνος αλήθειας. Το μόνο που θα πρέπει να κάνουμε είναι να τις προστατέψουμε όπως μπορούμε».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα