Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

Εθελοντική αιμοδοσία

Ακόμη μία πράξη αλληλεγγύης, αγάπης και ανθρωπιάς από αιμοδότες είχαμε χθες  στο ΣΤ? ΚΑΠΗ στη Χαλέπα. Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Χανίων «Ο Αγιος Ιωάννης» και το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Χανίων, σε συνεργασία με τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π., πραγματοποίησαν με αρκετή επιτυχία ακόμα μία εθελοντική αιμοδοσία.
Η  πρόεδρος του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. Χρύσα  Μακράκη – Χαριτάκη, μιλώντας στα «Χ.Ν.», υπογράμμισε ότι «οι εθελοντικές αιμοδοσίες είναι  συμβολικού, αλλά και ουσιαστικού, χαρακτήρα. Από τη μία συγκεντρώνουμε όσες πιο πολλές φιάλες αίματος, που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη, ενώ από την άλλη οι πράξεις αυτές έχουν σαν στόχο την αφύπνιση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών, αφού και η εθελοντική αιμοδοσία έγκειται στο πλαίσιο του εθελοντισμού που χρειαζόμαστε  στις μέρες μας». Από την πλευρά της η πρόεδρος του Συλλόγου «Ο Αγιος Ιωάννης», Δέσποινα Ροδουσάκη, σημείωσε ότι «το σημαντικό, πέρα από την αιμοδοσία σαν πράξη και σαν βοήθεια προς το συνάνθρωπό μας, είναι ότι συνεχώς καινούργιοι άνθρωποι δραστηριοποιούνται και προσφέρουν αίμα. Η προσπάθεια του Συλλόγου μας συνεχίζεται καθώς στις 9 Νοεμβρίου έχουμε προγραμματίσει ακόμα μία εθελοντική αιμοδοσία στον Ναύσταθμο Κρήτης».
Ο Βασίλης Κωνστανταράκης, επιμελητής Β? Αιμοδοσίας Νοσοκομείου Χανίων, τόνισε ότι «αν μπορέσουμε να έχει κάθε σπίτι έναν τουλάχιστον εθελοντή αιμοδότη, αυτό είναι υπόθεση όλων και δείγμα πολιτισμού και ανθρωπιάς», ενώ η υπεύθυνη του ΚΑΠΗ, κοινωνική λειτουργός,  Ελευθερία Τζεϊράνη, πρόσθεσε ότι «είναι η  πρώτη φορά που πραγματοποιούμε εθελοντική αιμοδοσία, ενώ είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την προσέλευση του κόσμου. Σίγουρα θα υπάρξει συνέχεια».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα