Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024

Ανησυχία – απογοήτευση

Ανήσυχοι, απογοητευμένοι και εμφανώς σε δύσκολη θέση να εξηγήσουν όλα όσα συνέβησαν και συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στην πολιτική ζωή της χώρας, με δραματικές συνέπειες στην καθημερινότητά τους και οι πολίτες των Χανίων. Απευθυνθήκαμε στους Χανιώτες ζητώντας τους να σχολιάσουν όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Τα σχόλιά τους ενδεικτικά της κατάστασης που έχει οδηγηθεί η χώρα την τελευταία διετία.
«Είμαι απογοητευμένος με όλους και με όλα», λέει ο Αντώνης. Τον ρωτάμε για τις πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών «τι να πεις; Οτι είναι καλές. Και δημοψήφισμα; Δεν το θέλει κανείς…».
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που διαπιστώνουν ότι η κατάσταση έχει… ξεφύγει εντελώς! Ο Νίκος επισημαίνει πως «ζούμε κωμικοτραγικές καταστάσεις. Δεν έχουμε ούτε κυβέρνηση ούτε τίποτα. Μας έχουν ξεφτιλίσει και μέσα στη χώρα μας και στην Ευρώπη. Αμφιβάλλω αν ξέρει ο Ελληνας πολίτης τι συμβαίνει και τι θα ξημερώσει η αυριανή ημέρα».
Δηκτικός και ο Βασίλης. «Τα πράγματα είναι πολύ άσχημα. Ολα είναι ασαφή και τραγελαφικά. Υπάρχει ανησυχία για το αύριο. Ξέρουμε κάτι για σήμερα και την επόμενη ημέρα μας λένε κάνατε λάθος τα πράγματα είναι διαφορετικά», τονίζει.
Εχοντας την εμπειρία αρκετών ετών στην πλάτη του ο κ. Λευτέρης μιλά με τη γνώση ενός ανθρώπου που έχει ζήσει πολλά. «Ανησυχούμε και δεν βλέπουμε φως στο τούνελ. Οι καταστάσεις είναι δύσκολες. Το ζητούμενο γι? αυτούς είναι τι βολεύει τους τραπεζίτες και τους βιομηχάνους. Εμείς μόνο αγωνία, υποχρεώσεις, συνέχεια οι επιταγές τρέχουν και αν κάτι συμβεί είμαστε επί ξύλου κρεμάμενοι. Αυτά είναι τα συναισθήματα του χανιώτικου, αλλά πιστεύω και ολόκληρου του ελληνικού λαού».
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Δημήτρης. «Η αίσθησή μου είναι πως όλα είναι προσυνεννοημένα μεταξύ των κομμάτων και πάμε προς χρεοκοπία. Κάτι μας κρύβουν, κάτι παίζεται σε βάρος μας. Είμαι πολύ ανήσυχος για το αύριο και δεν ξερουμε πραγματικά τι θα συμβεί».
Ενας άλλος πολίτης, ο Κώστας, εμφανίζεται το ίδιο προβληματισμένος. «Ολος ο κόσμος βλέπει πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα. Είναι καλύτερο να γίνουν εκλογές, ώστε να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους. Χωρίς εκλογές δεν πιστεύω ότι μπορεί να γίνει κάτι άλλο», εξηγεί.
«Αυτό που υπεγράφη στις 26 Οκτωβρίου, δυστυχώς, δεν πρόκειται να αλλάξει.  Ας φροντίσουμε εμείς ως πολίτες να είμαστε αλληλέγγυοι μεταξύ μας για να αντιμετωπίσουμε τις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε», υποστηρίζει η Λίτσα.
«Χάος και αβεβαιότητα, αυτές οι δύο λέξεις τα λένε όλα», μας αναφέρει ο Νίκος.  Οπως και κάθε νέος άνθρωπος νιώθει αβεβαιότητα για το μέλλον. «Τα πράγματα έχουν αλλάξει. Αυτοί που νομίζουν ότι κυβερνούν δεν θέλουν το συμφέρον της χώρας, αλλά των κομμάτων τους, τον Δεκέμβρη βλέπω να πηγαίνουμε στη δραχμή. Αυτό, όμως, που με απασχολεί άμεσα είναι  ότι θα αρχίσει ο ένας να βγάζει το μάτι του άλλου. Αρχίζει να με απασχολεί ότι δεν μπορώ σε λίγο να βγαίνω έξω από το σπίτι μου καθως θα φοβάμαι. Αυτό με απασχολεί», τονίζει.
«Δεν βλέπω βελτίωση», λέει η Κατερίνα. Εμφανώς προβληματισμένη συμπληρώνει πως «αισθανόμαστε πως μας κοροϊδεύουν. Ούτε αυτοί ξέρουν ποιο είναι το σωστό και το λάθος. Ανησυχώ για το αύριο. Δουλειές δεν υπάρχουν, απολύουν κόσμο. Με λυπεί το γεγονός ότι οι μεγάλοι άνθρωποι καλούνται τώρα να τα βγάλουν πέρα με συντάξεις των 300 ευρώ. Πώς θα τα βγάλουν πέρα;».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα