Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

Εθελοντική αιμοδοσία

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες στον Ναύσταθμο Κρήτης μια ακόμη εθελοντική αιμοδοσία, την οποία διοργάνωσε ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών
Ν. Χανίων «Ο Άγιος Ιωάννης», σε συνεργασία τη διοίκηση του Ναυστάθμου Κρήτης, και το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Χανίων.
Μιλώντας στα «Χ.Ν.» η πρόεδρος του Συλλόγου «Ο Άγιος Ιωάννης» Δέσποινα Ροδουσάκη, τόνισε ότι «είμαστε αρκετά συγκινημένοι γιατί βρισκόμαστε μετά από πολλά χρόνια σε έναν χώρο, από απ’ όπου ξεκίνησε η ιδέα της ίδρυσης του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Χανίων ´Ο Άγιος Ιωάννης´.
Ήταν το 1992 όταν μετά από την πρώτη εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Μονίμων Υπαλλήλων Ναυστάθμου Κρητης, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε τον Σύλλογό μας. Έκτοτε ο Σύλλογος Μονίμων Υπαλλήλων Ναυστάθμου Κρήτης συμμετέχει ενεργά και στα συνέδρια που διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εθελοντών Αιμοδοτών».
Η κα Ροδουσάκη σημείωσε ότι «είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι, από τις εθελοντικές αιμοδοσίες τις οποίες έχουμε πραγματοποιήσει μέχρι τώρα, αφού έχουμε καταφέρει να συγκεντρώσουμε διπλάσιες φιάλες αίματος, σε σχέση με πέρυσι. Αυτό βέβαια οφείλεται στη μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου, ο οποίος αυξάνεται χρόνο με τον χρόνο καθώς όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας έχει αντιληφθεί την αξία της εθελοντικής προσφοράς αίματος. Έτσι είναι κοντά μας  σε κάθε κάλεσμα του Συλλόγου μας».
Οι επόμενες προγραμματισμένες εθελοντικές αιμοδοσίες του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών, είναι στις 16 Νοεμβρίου στο ΚΑΠΗ στο Βαμβακόπουλο, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Πλάτανος» και στη 1 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για το AIDS,  για δεύτερη φορά φέτος, στο ΤΕΙ στη Χαλέπα.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα