Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024

Προβληματισμός αλλά και αισιοδοξία

Αλλοι προβληματισμένοι, άλλοι με σημάδια αισιοδοξίας, άλλοι δύσπιστοι για τις πολιτικές που θα υλοποιήσει η συγκεκριμένη κυβέρνηση, αλλά και για τους ανθρώπους που την αποτελούν, είναι οι Χανιώτες από τους οποίους ζητήσαμε ένα πρώτο σχόλιο. Λίγες ώρες μετά την ορκωμοσία και δύο ημέρες πριν την ψήφο εμπιστοσύνης οι πολίτες δεν κρύβουν την αγωνία τους για την καθημερινότητα και για όσα πρόκειται να συμβούν.

Βαγγέλης
«Τα πράγματα θα είναι καλύτερα»
«Αν τους αφήσουν να δουλέψουν, τα πράγματα θα είναι καλύτερα», ανέφερε ο κ. Βαγγέλης.
Οσον αφορά τη συμμετοχή περισσότερων κομμάτων στη συγκυβέρνηση της χώρας απάντησε: «Δεν με απασχολεί τόσο, αρκεί να δουλέψουν».

Λευτέρης
«Εχει ικανότητες ο πρωθυπουργός. Θα τον αφήσουν;»
«Μία από τα ίδια θα είναι, γιατί δεν θα τους αφήσουν να κάνουν τίποτα. Θα τους κομματικοποιήσουν με αποτέλεσμα να μην μπορούν να κάνουν δουλειά. Υπάρχουν συμφέροντα που θα τους εμποδίσουν. Εχει διάθεση και ικανότητες ο σημερινός πρωθυπουργός, αλλά πολύ φοβάμαι πώς δεν θα τον αφήσουν να κάνει τίποτα τα κομματικά συμφέροντα», επεσήμανε ο κ. Λευτέρης.

Μανούσος
«Θέλουμε να δούμε έργα»
«Δεν βλέπω να βγαίνουμε από το τούνελ. Είμαι λίγο απαισιόδοξος. Θα δείξει… Εργα θέλουμε να δούμε, έχουμε κουραστεί από τα λόγια», μας είπε ο κ. Μανούσος.

Βαγγέλης
«Να βάλουν τους πλούσιους να πληρώσουν φόρους»
Αρκετά αγανακτισμένος με όλους τους πολιτικούς ήταν ο κ. Βαγγέλης: «Τι τα έκαναν τα χρήματα; Αυτοί το γλέντησαν και εμείς πεινάμε. Παίρνω μία μικρή σύνταξη και μου λένε ´πλήρωσε 200 ευρώ στη ΔΕΗ´. Γιατί; Να πιάσουν τους πλούσιους που τα φάγανε να πληρώσουν τα λεφτά».

Ερη
«Δεν περιμένω ουσιαστική αλλαγή»
«Επειδή οι ίδιοι άνθρωποι εναλλάσσονται στην εξουσία, πιστεύω ότι δεν θα αλλάξει τίποτα ουσιαστικά. Μόνο αν έμπαιναν νέοι άνθρωποι. Τώρα έχουν μπει συγκεκριμένα κόμματα και είναι οι ίδιοι που έχουν δημιουργήσει το πρόβλημα, άρα θεωρώ ότι είναι μία κοροϊδία. Πάλι μετά από μερικά χρόνια θα μας οδηγήσουν στα ίδια πράγματα. Κι όσον αφορά την πορεία της χώρας στην Ε.Ε. πάλι δεν αισθάνομαι καθόλου ασφαλής. Οι κοινωνίες πρέπει να αρχίσουν να στηρίζονται μόνες τους ´στα πόδια τους´. Να υπάρχει αλληλεγγύη, γιατί, αν περιμένουμε από τους πολιτικούς, που είναι οι ίδιοι που δημιούργησαν αυτή την κατάσταση, σωθήκαμε», ανέφερε η Ερη.

Αλέκος
«Χρειάζονται καινούργιες ιδέες»
«Κάτι καλύτερο μπορεί να γίνει, αν διοχετεύσουν μέσα στην κυβέρνηση καινούργιες ιδέες και τις ´καλλιεργήσουν´ σωστά. Χρειάζονται καινούργιοι άνθρωποι που θα κοιτάξουν το συμφέρον του απλού κόσμου. Αν υπάρξει συντονισμός, ίσως υπάρξει πρόοδος… Διότι είμαι γεωργός, πολύτεκνος με τέσσερα παιδιά και πραγματικά πιέζομαι οικονομικά. Η σύζυγός μου έπαιρνε ένα επίδομα και το ´έκοψαν´. Τώρα θα αλλάξει κάτι;», διερωτήθηκε ο κ. Αλέκος.

Δημήτρης
«Αναγκαία η κοινωνική αλληλεγγύη»
«Πιστεύω ότι η επιλογή της όποιας κυβέρνησης δεν ανταποκρίνεται στις άμεσες προσδοκίες του λαού, κυρίως στα θέματα που αφορούν την καθημερινότητα, τη γενικότερη οικονομική κρίση, που μαστίζει την Ελλάδα. Οπως δείχνει η ιστορία από χώρες, οι οποίες ήδη συντηρούν αυτό το σύστημα, το οποίο ζήσαμε από τη Μεταπολίτευση ως τις μέρες μας, είναι πως η δρομολόγηση των συγκεκριμένων μέτρων μόνο κοινωνική εξαθλίωση δημιουργεί, κοινωνική ανισότητα και αναταραχές. Αυτό που πρέπει να αντιληφθούμε είναι ότι ζητούμενο, αλλά και αναγκαιότητα, αποτελεί η κοινωνική αλληλεγγύη και η ανθρωπιά», τόνισε ο Δημήτρης.

Ειρήνη
«Δεν πιστεύω πως θα υπάρξει κάποια σοβαρή διαφορά»
«Δεν νομίζω πως θα αλλάξει κάτι. Πιστεύω ότι η κατάσταση θα παραμείνει η ίδια και δεν θα υπάρξει καμία διαφορά. Ούτε και το γεγονός ότι υπάρχουν περισσότερα κόμματα μέσα στην κυβέρνηση είναι ένας παράγοντας που θα επιφέρει κάποια σοβαρή διαφορά. Ισως κάτι αλλάξει στην οικονομία, αλλά αυτό θα είναι ελάχιστο και τα υπόλοιπα θα παραμείνουν ίδια», σημείωσε η Ειρήνη.

Εφη
«Υπάρχει ελπίδα»
«Υπάρχει ελπίδα και σε αυτήν βασιζόμαστε. Θετικό είναι και το γεγονός ότι η χώρα συγκυβερνάται από περισσότερα κόμματα. Το τι θα γίνει, όμως, δεν ξέρουμε. Πάντως για την πορεία της χώρας στην Ε.Ε. αισθάνομαι την ίδια ανασφάλεια», ανέφερε η Εφη.

Αλέξανδρος
«Δεν είμαι αισιόδοξος»
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Αλέξανδρος: «Λίγα πράγματα θα αλλάξουν, εάν αλλάξουν. Δεν είμαι αισιόδοξος. Διότι η οικονομική κατάσταση, όπως βλέπω και στην πόλη μας, πάει από το κακό στο χειρότερο».

Γιάννης
«Γλυτώσαμε την τελευταία στιγμή»
«Καλύτερα θα είναι τα πράγματα. Αλλη λύση δεν υπήρχε. Γλυτώσαμε απ’ του ´Χάρου τα δόντια´ την τελευταία στιγμή, δηλαδή από αυτούς που κυβερνούσαν και δεν έκαναν τίποτα. Είμαι σίγουρος ότι η κατάσταση θα αλλάξει προς το καλύτερο. Τώρα είμαστε αισιόδοξοι, ´έχουμε πάρει αέρα´», επεσήμανε ο κ. Γιάννης.

Γιώργος
«Η νέα κυβέρνηση έχει δυνατότητες»
«Ετσι που έχουν έρθει τα πράγματα, θα δυσκολευτεί και η καινούργια κυβέρνηση. Κι επίσης δεν ξέρουμε αν την αφήσουν να κάνει τη δουλειά της όπως πρέπει. Δύσκολο θα είναι να υπάρξει κάποια αλλαγή, αλλά βλέπουμε ότι ο καινούργιος πρωθυπουργός έχει καλή πρόθεση, διάθεση να βοηθήσει όπως και τη δυνατότητα, αλλά θα τον αφήσουν;», σημείωσε ο κ. Γιώργος.

Μανώλης
«Θα βελτιωθεί η καθημερινότητα του πολίτη;»
«Η άποψή μου είναι ότι καλώς έγινε και βρέθηκε επιτέλους μετά από τόσες ημέρες ένας πρωθυπουργός, αλλά πολύ φοβάμαι ότι δεν θα υπάρξει βελτίωση στην καθημερινότητα του πολίτη. Ναι μεν θα πάρουμε το δάνειο, αλλά το θέμα είναι τι θα γίνει από εκεί και πέρα. Αρκεί αυτό; Πώς θα το διαχειριστούν; Εξάλλου, έχω πολλές αμφιβολίες κατά πόσο τα κόμματα που συμμετέχουν στη νέα κυβέρνηση θα τη στηρίξουν όπως πρέπει. Θυμόμαστε τι είχε γίνει παλιότερα με τις τότε οικουμενικές που το ένα κόμμα υπονόμευε το άλλο».

Γιώργος
«Γνώστης του αντικειμένου ο νέος πρωθυπουργός»
«Είναι θετική η παρουσία στο υψηλότερο αξίωμα ενός ανθρώπου που είναι γνώστης του αντικειμένου, γιατί μέχρι τώρα δεν υπήρχε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις ένα τέτοιο πρόσωπο. Είναι ένας τεχνοκράτης που ορίζει μακροπρόθεσμες πολιτικές και αυτό είναι μια θετική εξέλιξη. Το ότι έχει γνώσεις του σύγχρονου τραπεζικού συστήματος είναι σημαντικό, αλλά αυτό που προέχει είναι να δημιουργηθεί επιτέλους ένα κράτος που να έχει συνέχεια στην άσκηση των πολιτικών. Και όχι να αλλάζει ολόκληρο το σύστημα κάθε φορά που αλλάζει μια κυβέρνηση ή φεύγει ένας υπουργός και τον αντικαθιστά ένας άλλος του ίδιου κόμματος».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα