Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

Εθελοντική αιμοδοσία

Ακόμα μια επιτυχημένη εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποίησε χθες το πρωί, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Χανίων «Ο Αγιος Ιωάννης», σε συνεργασία με τον ΔΟΚΟΙΠΠ, το τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Χανίων, την Τοπική Κοινότητα Βαμβακόπουλου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Πλάτανος» στο νέο ΚΑΠΗ Βαμβακόπουλου (Λεωφόρος Καζαντζάκη).
«Tο ΚΑΠΗ Βαμβακοπούλου ξεκίνησε τη λειτουργία του πριν από μερικές μέρες και θα εξυπηρετεί τους ηλικιωμένους του πρώην Δήμου Θερίσου», τόνισε, μιλώντας στα «Χ.Ν.» η πρόεδρος του ΔΟΚΟΙΠΠ Χρύσα Μακράκη – Χαριτάκη, ενώ σημείωσε ότι «ένα όνειρο που είχαν πολλοί άνθρωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, γίνεται πραγματικότητα. Ξεκινώντας τη λειτουργία του ΚΑΠΗ, ανεπίσημα προς το παρόν, αφού τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 23 Νοεμβρίου στις 6 μ.μ., η πρώτη μας δράση είναι να σκεφτούμε τον συνάνθρωπό μας, δίνοντας λίγες σταγόνες αίμα, σε αυτούς που το έχουν ανάγκη».
Η πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Χανίων «Ο Αγιος Ιωάννης» Δέσποινα Ροδουσάκη τόνισε ότι «ο Σύλλογός μας πραγματοποίησε με αρκετή επιτυχία το 2011, πολλές εθελοντικές αιμοδοσίες που έλαβαν χώρα σε διαφορετικές περιοχές και με διαφορετικές κοινωνικές ομάδες, στα όρια  του Ν. Χανίων. Κάθε μήνα είχαμε δύο εθελοντικές αιμοδοσίες, με αποτέλεσμα να ξεπεράσαμε κατά πολύ τις προσδοκίες μας, αφού καταφέραμε να συγκεντρώσουμε τις διπλάσιες φιάλες αίματος σε σχέση με το 2010. Η τελευταία εθελοντική αιμοδοσία που έχουμε προγραμματίσει για φέτος, θα πραγματοποιηθεί στη 1 Δεκεμβρίου στο ΤΕΙ Χαλέπας. Η κα Ροδουσάκη υπογράμμισε ότι «η προσπάθειά μας δεν τελειώνει με τη λήξη της φετινής χρονιάς, αλλά ήδη από τώρα έχουμε σχεδιάσει την πρώτη αιμοδοσία που θα πραγματοποιήσουμε το 2012, αιμοδοσία που θα γίνει  στις 20 Ιανουαρίου στον Βάμο».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα