Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

Πρόταση για προβολή της Ελλάδας στην Απω Ανατολή

Πρόταση για άνοιγμα διαύλου επικοινωνίας με τη Νότια Κορέα καταθέτει η Ενωση Τουριστικών Καταλυμάτων Ν. Χανίων, με αφορμή την αναγνώριση που απολαμβάνουν οι Ελληνες που πολέμησαν στον πόλεμο της Κορέας την περίοδο 1951 – 1953.
Σε επιστολή της Ενωσης, που υπογράφει ο πρόεδρος Ι. Κουκουράκης, προς το Υπουργείο Εξωτερικών και τους υπουργούς Αμυνας, Πολιτισμού και Τουρισμού, αναφέρονται τα εξής:
«Η συμμετοχή της χώρας μας στον πόλεμο της Κορέας, τα ταραγμένα και δύσκολα χρόνια 1951 – 1953, ανήλθε σε 4.992 στρατιώτες από τους οποίους 186 σκοτώθηκαν εκεί. Σημαντική ήταν και η συμμετοχή της Ελληνικής Αεροπορίας, που με μεταγωγικά αεροπλάνα (Ντακότες), διενεργούσε  μεταφορές  εφοδίων για τον άμαχο πληθυσμό.
Σήμερα, 60 χρόνια μετά, στη Νότιο Κορέα τίποτα δεν θυμίζει την καταστροφή του πολέμου. Η χώρα συγκαταλέγεται ανάμεσα στις βιομηχανικά ανεπτυγμένες χώρες  συμμετέχοντας στις συνόδους του G20, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες Νοτιοκορεάτες πραγματοποιούν κάθε χρόνο ταξίδια τουρισμού στην Ευρώπη.
Στα μνημεία που έχουν φτιαχτεί σε διάφορα μέρη της χώρας για τον πόλεμο η Ελληνική σημαία είναι παρούσα, ενώ υπάρχουν επιγραφές στα Κορεάτικα, Αγγλικά και Ελληνικά. Μάλιστα έχει ανεγερθεί και ξεχωριστό μνημείο για τους Ελληνες νεκρούς στρατιώτες σε μια από τις τοποθεσίες που πολέμησαν.
Στη Σεούλ, στον σταθμό του μετρό, που βρίσκεται δίπλα στο Μουσείο του πολέμου της Κορέας και το οποίο καθημερινά επισκέπτονται πλήθος από σχολεία της χώρας και Κορεάτες, έχουν αναρτηθεί φωτιζόμενες αφίσες από τη Νορβηγία που απεικονίζουν Νορβηγούς στρατιώτες με Κορεάτες συμπολεμιστές τους, σε στιγμές ανάπαυλας, Νορβηγίδες νοσοκόμες να περιθάλπουν ορφανά του πολέμου και δίπλα άλλες αφίσες να διαφημίζουν τις ομορφιές της Νορβηγίας τους, τα φιόρδ, τα γραφικά ψαροχώρια.
Παραθέτουμε τα παραπάνω μαζί με σχετικές φωτογραφίες για να δείξουμε πως σκέφτονται άλλες χώρες, εξίσου μακρινές με μας, όπως η Νορβηγία, η οποία δεν περιμένει να ζήσει δα και από τον τουρισμό ούτε καμιά τουριστική χώρα, όπως η Ελλάδα, είναι.
Αλλωστε τέτοιου είδους προβολές δεν έχουν να κάνουν μόνο με τον τουρισμό, αλλά και την προβολή της χώρας γενικότερα.
Χρήσιμο θα ήταν να γίνει μέσω της Ελληνικής Πρεσβείας, επαφή με το ΥΠ.ΕΞ. της Νότιας Κορέας, τον δήμαρχο της Σεούλ, αλλά και άλλων μεγάλων πόλεων, για μια ανάλογη προβολή».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα