Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

Εκδήλωση αλληλεγγύης

Εκδήλωση αλληλεγγύης οργανώνουν εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές από το Λύκειο Βάμου καθώς και Σύλλογοι της περιοχής, το ερχόμενο Σάββατο στις 6 το απόγευμα. Σκοπός είναι να μαζευτούν φάρμακα και χρήματα για τους «Γιατρούς του Κόσμου» αλλά και τρόφιμα και ρούχα, τα οποία θα παραδοθούν σε υπευθύνους των συσσιτίων της Σπλάντζιας και της  Ομάδας Αστέγων του Κοινωνικού Στεκιού – Στεκιού Μεταναστών των Χανίων, «για να μοιραστούν στους ολοένα και περισσότερους άστεγους, άνεργους και εξαθλιωμένους  συνανθρώπους μας».
Σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο διευθυντής του Λυκείου Βάμου, Γιάννης Σαρρής, τόνισε ότι «ένα σχολείο πρέπει να είναι ανοικτό στα προβλήματα και στα ζητήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία που το περιβάλλει. Η έννοια της  αλληλεγγύης δεν είναι κάτι αφηρημένο, αλλά έμπρακτα μπορούμε να την κάνουμε πράξη στην καθημερινότητά μας μέσα στο σχολείο. Με την εκδήλωση, λοιπόν, που θα πραγματοποιήσουμε στοχεύουμε αλλά και υλοποιούμε  μια πράξη αλληλεγγύης».
Ο κ. Σαρρής υπογράμμισε ότι «χιλιάδες συμπολίτες μας δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν τα προβλήματά τους. Υπάρχουν οργανώσεις και δράσεις που προσπαθούν να καλύψουν κάπως τις ανάγκες αυτές. Μια από αυτές τις οργανώσεις είναι και οι “Γιατροί του Κόσμου” τους οποίους έχουμε καλέσει στην εκδήλωσή μας», ενώ σημείωσε ότι «στις δύσκολες μέρες που περνάμε, πιστεύουμε ότι η διασκέδαση προσφέρει αισιοδοξία, ενώ μας κάνει να αντιμετωπίζουμε με μεγαλύτερη ελπίδα τα πράγματα».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του Λυκείου Βάμου Στράτος Σαριδάκης σημείωσε ότι «συμμετέχουμε με μεγάλη χαρά στην εκδήλωση, ενώ είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την κίνηση του κ. Σαρρή, ο οποίος σε συνεργασία με τον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου μας, σχεδίασαν και θα υλοποιήσουν την εκδήλωση αλληλεγγύης. Τέτοιες εκδηλώσεις πολλές φορές έχουν περισσότερη αξία, ακόμα και από τα ίδια τα μαθήματα του σχολείου».
«Ως καθηγητής θεωρώ ότι το σχολείο με τέτοιες εκδηλώσεις παραμένει “ζωντανό”, δήλωσε ο Νίκος Αναστασάκης, καθηγητής στο Λύκειο, αλλά και μέλος του μουσικού συγκροτήματος «Χαλικούτηδες», που θα πλαισιώσει την εκδήλωση, ενώ πρόσθεσε ότι  «σίγουρα το σχολείο δεν είναι σε καμία περίπτωση εκπαίδευση, αν σε αυτό οι μαθητές διδάσκονται μόνο μαθήματα. Ετσι, αυτή η εκδήλωση θεωρώ ότι είναι μια πολύ καλή προσπάθεια και πιστεύω ότι θα έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα που επιζητούμε. Να  δείξουμε το κοινωνικό πρόσωπο που θα πρέπει να έχει κάθε σχολείο».
Ο πρόεδρος του 15μελούς Συμβουλίου του Λυκείου, ο μαθητής Σήφης Ραπανάκης, τόνισε ότι, «η εκδήλωση αυτή με κάποιο τρόπο, δείχνει τον ρόλο που πρέπει να έχει το σχολείο, μέσα στην κοινωνία. Ρόλο, όπως η συνεργασία η αλληλεγγύη, η ανθρωπιά καθως και η κοινωνική προσφορά. Όλοι οι μαθητές συμμετέχουμε με μεγάλη χαρά, ενώ θεωρώ ότι τέτοιες εκδηλώσεις θα πρέπει να γίνονται σε τακτά διαστήματα και όχι μόνο στο δικό μας σχολείο».
Την εκδήλωση διοργανώνουν οι εκπαιδευτικοί του Λυκείου Βάμου, οι μαθητές και οι μαθήτριες καθώς και ο Σύλλογος Γονέων, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών του Γυμνασίου Βάμου, του Πολιτιστικού Συλλόγου του Βάμου «Ο Πρίνος», του Πολιτιστικού Συλλόγου των Καλυβών «Μανώλης Ραφτόπουλος» καθώς επίσης του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Βάμου. Στη βραδιά θα συμμετέχουν αντιπρόσωποι των «Γιατρών του Κόσμου», οι οποίοι θα παρουσιάσουν τις δραστηριότητες της οργάνωσης, ενώ θα υπάρξει και σύντομη συζήτηση. Παράληλα θα συγκεντρωθούν φάρμακα, ρούχα καθώς και τρόφιμα, τα οποία θα μοιραστούν σε συνανθρώπους μας που έχουν την ανάγκη μας.
Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από πολλή μουσική και τραγούδια από το μουσικό συγκρότημα «Χαλικούτηδες».

ΚΑΛΕΣΜΑ
Σε ανακοίνωση – κάλεσμά τους τονίζουν ότι στην εκδήλωση:

• Μαζεύουμε φάρμακα και χρήματα για τους Γιατρούς του Κόσμου που παρέχουν ιατροφαρμακευτική βοήθεια σε χιλιάδες ανασφάλιστους του Νομού μας. Που μάχονται για να σώσουν ζωές σε κάθε γωνιά του πλανήτη που τους έχει ανάγκη.   

• Συγκεντρώνουμε τυποποιημένα τρόφιμα (μακαρόνια-ρύζι – κονσέρβες κ.λπ.) καθώς και ρούχα, που θα παραδοθούν σε υπεύθυνους των συσσιτίων της Σπλάντζιας και της Ομάδας Αστέγων του Κοινωνικού Στεκιού – Στεκιού Μεταναστών των Χανίων, για να μοιραστούν στους ολοένα και περισσότερους άστεγους, άνεργους και εξαθλιωμένους  συνανθρώπους μας, Έλληνες και μετανάστες, θύματα ενός συστήματος που στηρίζεται στον χρηματιστηριακό τζόγο, στη διαφθορά και στην τραπεζική τοκογλυφία.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμα:                                                                                                                                                                                                                 
• Οι Γιατροί του Κόσμου με αντιπροσώπους τους θα παρουσιάσουν τις δραστηριότητες της οργάνωσης και θα ακολουθήσει σύντομη συζήτηση.
• Θα ακολουθήσει ζωντανή μουσική εκδήλωση με το μουσικό σχήμα των «Χαλικούτηδων».                                                                                                       
• Η εκδήλωση θα συνοδεύεται από κέρασμα που ετοίμασαν εκπαιδευτικοί και γονείς των σχολείων του Βάμου.
Οι οργανωτές καλούν «κάθε κάτοικο του Αποκόρωνα πρώτα και κύρια να στηρίξει την εκδήλωση με την παρουσία του και στο μέτρο του δυνατού να συνεισφέρει με φάρμακα, ρούχα, χρήματα και τυποποιημένα τρόφιμα  στην υλοποίηση των στόχων της εκδήλωσης».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα