Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

Αξιοποίηση του Ε.Σ.Π.Α. για ξενώνα βραχείας νοσηλείας

«Η αξιοποίηση κονδυλίων του Ε.Σ.Π.Α., η έγκριση σκοπιμότητας για τη δημιουργία κατ’΄οίκον φροντίδας ασθενών με νόσο Alzheimer, η δημιουργία ξενώνα βραχείας νοσηλείας καθώς και η πρωτοβουλία που έχει αναλάβει η Εταιρεία σε πανελλήνιο επίπεδο με σκοπό η νόσος Alzheimer να θεωρείται αναπηρία, είναι οι άμεσοι στόχοι της Εταιρείας Νόσου Alzheimer Χανίων».
Αυτό υπογράμμισε, μιλώντας στους δημοσιογράφους, η πρόεδρος της εταιρείας, Μαρία Τζανακάκη – Μελισσάρη, η οποία παρευρέθη στη χριστουγεννιάτικη γιορτή, που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί, στον χώρο του Κέντρου Ημέρας Ασθενών Νόσου Alzheimer.
Η κα Τζανακάκη τόνισε επίσης ότι «το Υπουργείο κινείται με πολύ αργούς ρυθμούς με αποτέλεσμα όλες οι γραφειοκρατικές διαδικασίες που χρειάζονται για να πάρουμε επιτέλους την έγκριση σκοπιμότητας και να δημιουργήσουμε την κατ’ οίκον νοσηλεία καθυστερούν χωρίς λόγο. Συνέπεια αυτών είναι τα κονδύλια του Ε.Σ.Π.Α., τα οποία υπάρχουν, δεν μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε, αν δεν υποβάλλουμε έγκαιρα τη συμμετοχή μας στο πρόγραμμα. Δυστυχώς, αν το Υπουργείο καθυστερήσει ακόμα να δώσει την έγκριση, τα χρήματα του Ε.Σ.Π.Α. θα επιστρέψουν πίσω ανεκμετάλλευτα». Η ίδια πρόσθεσε ότι «οι ασθενείς που έρχονται εδώ και παρακολουθούν το πρόγραμμα, όταν περάσουν στο δεύτερο ή τρίτο στάδιο της νόσου και γυρίσουν στα σπίτια τους θα πρέπει να συνεχίσουν να έχουν τη φροντίδα και την παρακολούθηση που χρειάζονται. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να ´τρέξει´ το πρόγραμμα για τη δημιουργία  κατ’ οίκον φροντίδας ασθενών». Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Κέντρου Ημέρας Ασθενών Νόσου Alzheimer, Γεώργιος Νικολακάκης, τόνισε ότι «όλα αυτά τα χρόνια λειτουργίας του Κέντρου, είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι τόσο από την  εν γένει λειτουργία του όσο βέβαια και από το προσωπικό που εργάζεται εδώ, οι οποίοι πραγματικά δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό, σε αυτούς τους ανθρώπους που τόσο πολύ έχουν την ανάγκη  και τη φροντίδα μας», ενώ υπογράμμισε ότι «αν και έχουμε πάρει έγγραφο από το Υπουργείο ότι μας έχουν εγκριθεί περίπου 90.000 ευρώ, δυστυχώς, αυτά τα χρήματα δεν τα έχουμε εισπράξει ακόμα, με αποτέλεσμα τώρα και πέντε μήνες να μην έχουν καταβληθεί οι μισθοί στο προσωπικό μας».
Στη διάρκεια της γιορτής λειτούργησε παζάρι με χριστουγεννιάτικες δημιουργίες των φιλοξενουμένων.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα