Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

Ενα επίκαιρο παραμύθι

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στην οποία παρουσιάστηκε το επίκαιρο παραμύθι, «Τα τρία ζωηρά καλικαντζαράκια», πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο Κέντρο Παιδικής Δημιουργίας Λενταριανών.
Μαθητές της Α΄ και της Β΄ τάξης του Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων Μαυροματάκη καθώς και τα νήπια από το 29ο Νηπιαγωγείο Λενταριανών, συνοδευόμενα από τις δασκάλες τους, απόλαυσαν το παραμύθι που τους παρουσίασε η δημιουργός του, Κλειώ Παπουτσάκη με τη βοήθεια της νηπιαγωγού Χριστίνας Παρρά.
Η Κλειώ Παπουτσάκη μιλώντας στα «Χ.Ν.» τόνισε ότι «τα τρία ζωηρά καλικαντζαράκια» είναι ένα χριστουγεννιάτικο παραμύθι, το οποίο περιέχει μια ανατροπή, αφού τα καλικαντζαράκια κάνουν κάτι διαφορετικό τις άγιες αυτές μέρες. Προσπαθούν να βοηθήσουν όλα τα παιδιά του κόσμου να χαμογελάνε. Το παραμύθι είναι αρκετά επίκαιρο καθώς έχει να κάνει με αυτό που βιώνουν αρκετοί συνάνθρωποί μας, λόγω των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν, με αποτέλεσμα να έχει χαθεί η αισιοδοξία και το χαμόγελο».
Από την πλευρά της η βιβλιοθηκονόμος και υπεύθυνη του Κέντρου Λενταριανών, Ελένη Καρτσωνάκη, δήλωσε ότι «η παρουσίαση του συγκεκριμένου παραμυθιού, πραγματοποιήθηκε νωρίτερα και στο Κέντρο Παιδικής Δημιουργίας Παχιανών. Η χρονιά στα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας της πόλης μας, εξελίσσεται πολύ ικανοποιητικά, αφού  καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, έχουμε τη χαρά να συγκεντρώνουμε μικρούς μαθητές και να τους απασχολούμε δημιουργικά, σε ώρες εκτός, αλλά και ώρες που βρίσκονται  στο σχολείο τους. Λίγο πριν τελειώσει το 2011, έχουμε προγραμματίσει κάποιες ακόμα εκδηλώσεις, που θα αφορούν κατασκευές ημερολογίων, καρτών αλλά και άλλων αντικειμένων που έχουν σχέση με τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα