Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

Δεντροφύτευση για τα θύματα των τροχαίων

«Ενα δέντρο ζωής για κάθε μία ψυχή ενός παιδιού που χάθηκε άδικα στην άσφαλτο».
Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αντιπρόεδρος  του Συλ­λόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (ΠΡΟ.Τ.Α.), Ευτύχης Μαυρογένης, στη διάρκεια εκδήλωσης προχθές, στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων, στην οποία ο ΠΡΟ.Τ.Α., σπουδαστές από την Επαγγελματική Σχολή Χανίων (ΕΠΑ.Σ.), αλλά και πολλοί εθελοντές, βοήθησαν στη φύτευση 350 περίπου μικρών δέντρων, τα οποία αφιέρωσαν στη μνήμη των θυμάτων της ασφάλτου.
Ο κ. Μαυρογένης σημείωσε ακόμα ότι «για εμάς η δεντροφύτευση είναι μια συμβολική ενέργεια που όμως έχει μεγάλη αξία, γιατί δένει την ελπίδα με το ρίζωμα του δέντρου, σε αντίθεση με την καταστροφή που φέρνουν ο θάνατος και η ξαφνική απώλεια των ανθρώπων. Αυτή η  σκέψη  ας  λειτουργήσει υπέρ της μείωσης των τροχαίων δυστυχημάτων. Δυστυχώς, ο Μολώχ της ασφάλτου είναι συνεχής, με τις συνέπειες να είναι πολύ σοβαρές».
Από την πλευρά του ο πρώην διοικητής Τροχαίας Χανίων και γενικός γραμματέας του ΠΡΟ.ΤΑ., Γιώργος Λιμπινάκης, τόνισε ότι «εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, έχουμε χρέος όλοι μας απέναντι στους εαυτούς μας και στις οικογένειές μας, να είμαστε αρκετά προσεκτικοί στην οδήγηση».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα