Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

«Γιορτές μαζί»

Εορταστική  εκδήλωση με τίτλο «Γιορτές μαζί», η οποία ήταν αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τον θάνατο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, πραγματοποιήθηκε προχθές το απόγευμα στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Αγίου Γερασίμου στα Νεροκούρου.
Την εκδήλωση διοργάνωσαν ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Νεροκούρου σε συνεργασία με τον Θεατρικό Οργανισμό «Πολιτισμικός Νότος».
Μιλώντας στα «Χ.Ν.» ο  πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Νεροκούρου, Ανδρέας Χιωτάκης, τόνισε ότι «εκτός από  το αφιέρωμά μας στον Παπαδιαμάντη η γιορτή μας περιλαμβάνει και ένα χριστουγεννιάτικο παζάρι αλληλεγγύης, μια έμπρακτη εκδήλωση αλληλοϋποστήριξης των μελών της κοινωνίας μας. Το ανταλλακτικό αυτό παζάρι θα λειτουργήσει ως παράδειγμα για τα παιδιά μας, για το πώς μπορούν να εκδηλώσουν την αλληλοβοήθεια και τη στήριξη μεταξύ τους».
Από την πλευρά της η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Συλλόγου, Μαρία Ηλιάκη, σημείωσε ότι «η γιορτή αυτή έχει ως στόχο τα παιδιά να γνωρίσουν τον κοσμοκαλόγερο της ελληνικής Λογοτεχνίας, Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, ενώ συνάμα να δώσουμε έναν τόνο αισιοδοξίας και χαράς στους δύσκολους καιρούς που περνάμε».
Παράληλα, στην εκδήλωση παιδιά της θεατρικής ομάδας του «Νότου» παρουσίασαν ένα θεατρικό δρώμενο σε σκηνοθεσία του καλλιτεχνικού διευθυντή του Πολιτισμικού Νότου, Γιάννη Ματσαμάκη, πάνω στο διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Τα Χριστούγεννα του Τεμπέλη», ενώ προβλήθηκε και το ντοκιμαντέρ «Εποχές και Συγγραφείς» από το αρχείο της Ε.Ρ.Τ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα