Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

Τρόφιμα για απόρους

Τρόφιμα για απόρους διέθεσαν χθες η τοπική Εκκλησία και ο Πολιτιστικός Σύλλογος ´Το Ρόδον´. Μάλιστα, με πρωτοβουλία των μελών του Συλλόγου τα τρόφιμα που συγκεντρώθηκαν δόθηκαν για τα συσσίτα του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Νέα Χώρα.
Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ
Πιο συγκεκριμένα, τρόφιμα σε τριάντα πέντε οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, μοίρασε χθες η Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου για τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων.
Ένα αυτοκίνητο με τρόφιμα όπως κρέας, λάδι, κρασί, ζυμαρικά, όσπρια και άλλα είδη διατροφής διανεμήθηκαν κατόπιν πρωτοβουλίας του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου στις οικογένειες που κατέφυγαν στη Μητρόπολη ζητώντας βοήθεια.
Τα τρόφιμα προσέφεραν ο ηγούμενος Αμφιλόχιος, οι πατέρες της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Ακρωτηρίου  και ο πρωτοσύγγελος της Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός.
Όπως ανέφερε ο αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός, στόχος της Μητρόπολης και του σεβασμιότατου μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου είναι να μην υπάρχει αυτές τις ημέρες αλλά και όλο τον χρόνο, κανείς άνθρωπος χωρίς τροφή.
ΤΟ ´ΡΟΔΟΝ´
Ποσότητα τροφίμων, με αφορμή το κλίμα των ημερών στα συσσίτια απόρων που λειτουργούν στην πόλη μας από τον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Νέα Χώρα, παρέδωσε χθες το απόγευμα το ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου ´Το Ρόδον´. Μιλώντας στα ´Χ.Ν.´ ο εφημέριος του Ναού ιερέας Αντώνης Σαπουνάκης τόνισε ότι «είναι ιδιαίτερα συγκινητικό αυτό που ζούμε τις τελευταίες μέρες, που βλέπουμε σωματεία, συλλόγους, σχολεία, αλλά και απλούς πολίτες, παρά τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν ακόμα και οι ίδιοι, να δραστηριοποιούνται στη συγκέντρωση τροφίμων, για απόρους συμπολίτες μας».
«Τέτοιες προσπάθειες μας ενισχύουν και μας δίνουν ´φτερά´ να συνεχίσουμε τον αγώνα μας, που είναι η ηθική αλλά και υλική στήριξη ανθρώπων που έχουν την ανάγκη μας», ενώ υπογράμμισε ότι «είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτές οι κινήσεις αγάπης και ανθρωπιάς θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν όσο υπάρχουν συνάνθρωποί μας που υποφέρουν». 
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Νίκος Μαθιουδάκης σημείωσε ότι «οι γιορτές δεν είναι μόνο να παίρνουμε αλλά και να δίνουμε ό,τι μπορούμε σε αυτούς που έχουν την ανάγκη μας. Αυτό πιστεύουμε ότι το έχουμε καταφέρει να το μεταλαμπαδεύσουμε στα μικρά αλλά και μεγάλα παιδιά του Συλλόγου μας. Έτσι η συγκέντρωση τροφίμων  ξεκίνησε από πρωτοβουλία των παιδιών και είμαστε ιδιαίτερα συγκινημένοι», ενώ πρόσθεσε ότι «είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που μέσα από τέτοιες κινήσεις προσφοράς, κρατάμε το πνεύμα της αλληλεγγύης που πρέπει να διακατέχει όλους μας, ιδιαίτερα αυτές τις δύσκολες οικονομικά εποχές που περνάμε».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα