Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

Παρουσίαση φωτογράφου

Η Λέσχη Φωτογραφίας και Κινηματογράφου Χανίων(ΛΕΦΚΙ) παρουσίασε τη φωτογράφο Αθανασία Παλέντζα, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα  στο καφενείο ´Ασωτος Υιός´ στο Κουμ Καπί. Μιλώντας στα ´Χ.Ν.´ η κα Παλέντζα είπε: «Στα Χανιά βρέθηκα για τον λόγο ότι ο γιος μου ζει και εργάζεται εδώ. Έτσι με χαρά δέχτηκα την πρόσκληση της Λέσχης για να παρουσιάσω μέρος της δουλειάς μου», ενώ πρόσθεσε ότι «η θεματολογία των έργων μου ποικίλει, αλλά αυτό που με συναρπάζει ιδιαίτερα είναι να φωτογραφίζω το ξαφνικό, αυτό δηλαδή που μπορεί να συμβεί για μια και μοναδική στιγμή».
Από την πλευρά της η πρόεδρος της ΛΕΦΚΙ, Ελευθερία Σειστάκη σημείωσε ότι «στα πλαίσια των εκδηλώσεων που πραγματοποιεί η ΛΕΦΚΙ τώρα και ενάμιση χρόνο, προσκαλώντας φωτογράφους για να παρουσιάζουν τη δουλειά τους, απόψε έχουμε τη χαρά να βρίσκεται κοντά μας η Αθανασία Παλέντζα». Η κα Σειστάκη συμπλήρωσε ότι «επόμενο ραντεβού της ΛΕΦΚΙ είναι στις 8 Φεβρουαρίου όπου θα παρουσιάσουμε τον φωτογράφο Σπύρο Στάδαρη. Η εκδήλωση αυτή θα πραγματοποιηθεί στο Νεώριο Μόρο».  
Η Παλέντζα Αθανασία γεννήθηκε το 1959 στο Παλαιοχώρι Γρεβενών, αλλά μεγάλωσε και ζει στην Κοζάνη. Από το 2004 ασχολείται ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία. Έχει συμμετάσχει σε όλες τις ομαδικές εκθέσεις και εκδηλώσεις που έχει διοργανώσει το ´Φωτογραφικό Εργαστήρι του Δήμου Κοζάνης´ μέχρι το 2010. Συμμετοχή στο κοντράστ (Θεσ/νίκη) σε: ´μνήμες´ του Νίκου Μπέντα και ´σπουδή στον σουρεαλισμό´ Τάσου Σχίζα, ενώ έχει διακρίσεις από τη συμμετοχή της στη Photobiennale 2010, συμμετοχή με το dpgr.gr φωτ. Σάιτ στο Athens Photo Festival 2010, πρώτη και τρίτη θέση σε Πανελλήνιους Διαγωνισμούς.                                                                                                                                        


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα