Ραγδαία είναι η αύξηση των σύγχρονων τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, που συνδυάζουν το Διαδίκτυο με τις νέες ´έξυπνες´ φορητές συσκευές, όπως επισημάνθηκε στην πρώτη ανοιχτή εκδήλωση (Open Coffee), που πραγματοποιήθηκε προχθές το απόγευμα, στον πολυχώρο ´Πολυ-τεχνείο´, στον πεζόδρομο της Χατζημιχάλη Νταλιάνη.
Μάλιστα, σύμφωνα με τους ομιλητές, η διείσδυση των smart phones αυξάνεται διαρκώς στον χώρο του ´επιχειρείν´ και στην κοινωνία, εκτιμώντας ότι μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, ένας στους δύο πολίτες, ειδικά οι νεότεροι σε ηλικία, θα έχει στην κατοχή του ένα smart phone λόγω της χρησιμότητάς του.
Η εκδήλωση, στην οποία υπήρξε μεγάλη συμμετοχή, αφορούσε επαγγελματίες της Τεχνολογίας, της Οικονομίας, του Design, της Νομικής, αλλά και πολύ κόσμο που έχει ανησυχίες και ιδέες πάνω στον συγκεκριμένο τομέα. Οπως τόνισε ο ηλεκτρολόγος – μηχανικός, κ. Μιχάλης Μαραγκάκης, από τους διοργανωτές της εκδήλωσης, ´στόχος ήταν να αναδείξουμε τα νεότερα δεδομένα στις τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών. Παράλληλα, να δώσουμε μια νότα αισιοδοξίας στον κόσμο μέσα στη γενικότερη μαυρίλα που υπάρχει στην κοινωνία καθώς υπάρχουν νέοι άνθρωποι με καινοτόμα σκέψη, οι οποίοι θέλουν να δημιουργήσουν πάνω στις νέες τεχνολογίες, με χρηστή διοίκηση´.
´Οι εφαρμογές, οι οποίες αναπτύσσονται καθημερινά, είναι πάρα πολλές. Η διείσδυση των smart phones αυξάνεται διαρκώς στην επιχειρηματικότητα και στην κοινωνία. Ως εκ τούτου ενδιαφέρει όλο και περισσότερο κόσμο η ανάπτυξη εξειδικευμένων εφαρμογών πάνω σε αυτά τα τηλέφωνα. Σε ένα με δύο χρόνια, υποθέτω πως όλοι θα είμαστε με ένα smart phone λόγω της χρησιμότητάς του. Η αύξηση της ζήτηση που είναι ραγδαία καθώς η τάση βαίνει αυξητική είτε αυτό αφορά το Διαδίκτυο είτε τα smart phones, κινητά που έχουν την android τεχνολογία ή γενικότερα τις νέες τεχνολογίες´, τόνισε ο κ. Μαραγκάκης.
´Σήμερα ο καθένας έχει και από μία συσκευή smart phone. Βρισκόμαστε στην εποχή των smart phones, διότι η λογική που τα διέπει μπορεί εύκολα να προγραμματιστεί από απλούς χρήστες, επιχειρηματίες ή μικρές εταιρείες τοπικής εμβέλειας. Το android λειτουργικό είναι πολύ παρόμοιο με την Java, μια γλώσσα προγραμματισμού που είναι ευρέως διαδεδομένη στη γενιά 25 – 35 ετών´, επεσήμανε ο κ. Heinz Kabutz, ο οποίος θεωρείται παγκοσμίου κύρους Java guru καθώς έχει μια πορεία 13 ετών ως ελεύθερος επαγγελματίας στην ανάπτυξη λογισμικού και στην παροχή συμβουλών σε ανά τον κόσμο επιχειρήσεις.
Ο κ. Kabutz μοιράστηκε με τους παρευρισκόμενους όσα αναγνώσματα ή βιώματα τον βοήθησαν να βελτιωθεί ως επαγγελματίας, δίδοντάς σημαντικές συμβουλές για το τι πρέπει να υιοθετήσει ή να αποφύγει αντίστοιχα ένας νέος επιχειρηματίας.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για τις νέες δυνατότητες, την οικονομική εξωστρέφεια και ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας μέσα από τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών, συνδυάζοντας το Διαδίκτυο με τις νέες ´έξυπνες´ φορητές συσκευές, μίλησε ο εκπρόσωπος της εταιρείας ´hotsoft´, κ. Βουλγαρέλης από το Ρέθυμνο, ο οποίος παρουσίασε εφαρμογές iPhone που αναπτύσσει η συγκεκριμένη εταιρεία.
Στον τρόπο που βιώνουν οι ελληνικές επιχειρήσεις το σήμερα καθώς και για τις αναπροσαρμογές που καλούνται να πράξουν στον στρατηγικό σχεδιασμό τους αναφέρθηκε ο επίκουρος καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης, κ. Φώτης Πασιούρας.
Επίσης, παρουσίασε στοιχεία που αφορούν την περαιτέρω παραγωγική διασύνδεση Διαδικτύου – Επιχείρησης και Smart phones – Επιχείρησης.
Στο τέλος της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν ανοιχτές συζητήσεις μεταξύ όλων των παρευρισκόμενων σε κύκλους εργασίας, networking και brainstorming.