Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024

ΕΝΤΟΣ ΕΚΤΟΣ … & ΕΠΙ Τ ΑΥΤΑ

Δεν μας έφτανε η κρίση… ´έχουμε και το περιβάλλον που μας κάνει ζημιά´.  Αυτά ανέφερε σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος Καντάνου – Σελίνου, Γιώργος Δερμιτζάκης.
Δυστυχώς, ελάχιστοι έχουν αντιληφθεί πως η οικονομική κρίση είναι και αποτέλεσμα μιας σειράς πολιτικών που ακολουθήθηκαν τα τελευταία χρόνια, που συνδέονται με την ´αναπτυξιολαγνεία´.
Δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι όσα ξενοδοχεία  5, 6 … 26 αστέρων και να κατασκευαστούν δεν είναι αυτά που θα φέρουν τουρίστες στον τόπο μας, αλλά το ξεχωριστό φυσικό του περιβάλλον και οι ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες. Το παράδειγμα της Ισπανίας, όπου τα ξενοδοχεία κατέλαβαν όλα τα μήκη και πλάτη των ακτογραμμών πριν από μία 20ετία και σήμερα αναζητούν λύσεις για το πώς θα γκρεμίσουν πολλά από αυτά εξαιτίας της διάβρωσης των ακτών, την εισροή της θάλασσας στο υπέδαφος και τη γενικότερη υποβάθμιση της περιοχής, δεν μας διδάσκει.
Ούτε καν μας διδάσκει το δικό μας παράδειγμα της διάβρωσης των ακτών στον Κόλπο των Χανίων, στις Καλύβες, στη Γεωργιούπολη.
Οσο για την προστασία των περιοχών Natura, οι οποίες θα μπορούσαν να είναι υποδειγματικά ανεπτυγμένες ζώνες και να συμβάλλουν δυναμικά στην ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού, δεν χρειάζεται κανένα σχόλιο.
Αρκεί να θυμηθούμε πόσο πολεμήθηκε από τα κάθε είδους συμφέροντα (οικονομικά, πολιτικά, Μ.Μ.Ε.) η έγκριση της Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης για το Λαφονήσι, που παραμένει σε κάποιο συρτάρι Υπουργείου (τυχαίο;). Ολα θυσία στον βωμό του κέρδους και στο να γεμίσουν τα πορτοφόλια ολίγων… Οσο για τη ρήση του δημάρχου αρκεί το σχόλιο ενός πολίτη που παρακολουθούσε από κάτω τη συνεδρίαση. ´Ε… να το καταστρέψουμε, αφού μας κάνει ζημιά´…


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα