Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

Ανοδική πορεία

Σε ανοδική πορεία βρίσκεται ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζυμπραγού, όπως επισημάνθηκε κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, παρουσία πολλών συνεταίρων και κατοίκων του χωριού.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε μέσα σε ιδιαίτερα ευχάριστο και ζεστό κλίμα, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν. Η εκδήλωση ξεκίνησε με παρουσίαση από το  Δ.Σ. των χρηματοοικονομικών του Συνεταιρισμού και  των πεπραγμένων της χρονιάς που πέρασε, ενώ στη συνέχεια έγινε ενημέρωση των συνεταίρων για προγράμματα που αφορούν τον ελαιοκομικό τομέα καθώς, επίσης  και για το μέλλον του Συνεταιρισμού. Το θέμα που κυριάρχησε στην εκδήλωση αφορούσε το βιολογικό ελαιόλαδο, αφού μεγάλο μέρος της παραγωγής ελαιολάδου που παράγεται στο χωριό, βρίσκεται ήδη στον τρίτο χρόνο της  βιολογικής καλλιέργειας. Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζυμπραγού, Γιάννης Ιγγλεζάκης, «η πορεία του Συνεταιρισμού μας βρίσκεται συνεχώς σε ανοδική πορεία  και αυτό χάρη στη στήριξη των συνεταίρων αλλά και των δεκάδων πελατών μας, που εμπιστεύονται χρόνια τώρα  στο ελαιουργείο μας την παραγωγή του ελαιολάδου τους». Ο κ. Ιγγλεζάκης πρόσθεσε ακόμα ότι «είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι γιατί το σύγχρονο ελαιουργείο μας, το οποίο εγκαταστήσαμε πριν από επτά χρόνια, με τη σωστή διαχείριση από όλους που απαρτίζουν το Δ.Σ. του Συνεταιρισμού, καταφέραμε να έχουμε εξοφλήσει το κόστος της αγοράς του. Θεωρώ ότι είμαστε από τους λίγους Συνεταιρισμούς που έχουν επιτύχει κάτι τέτοιο». Ο ίδιος τόνισε ότι «στα άμεσα σχέδια του Δ.Σ. καθώς και με τη σύμφωνη γνώμη των συνεταίρων μας είναι να προχωρήσουμε  σε τυποποίηση του ελαιολάδου. Πιστεύουμε όλοι μας ότι μια τέτοια κίνηση, με δεδομένες πλέον τις τιμές του ελαιολάδου στην αγορά είναι η ενδεδειγμένη λύση, ώστε ο κόπος των παραγωγών μας να έχει σημαντικά οικονομικά οφέλη».
Στην κοπή της πίτας που ακολούθησε το τυχερό φλουρί ´έπεσε´ στον συγχωριανό αλλά και συνέταιρο του Συνεταιρισμού, γυναικολόγο Νίκο Καλογεράκη.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα